1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Siyonist İsrail'den 'Al Jazeera' kararı
Siyonist İsrail'den 'Al Jazeera' kararı

Siyonist İsrail'den 'Al Jazeera' kararı

A+A-

 

Faşist İsrail İletişim Bakanı Ayoob Kara, düzenlediği basın toplantısında, Al Jazeera televizyonunun Kudüs ofisinin kapatılacağını söyledi.


 

İsrail'de yayın yapan Kanal 7 televizyonunun haberine göre, Katar merkezli televizyonun İsrail'e karşı kışkırtma yaptığını belirten İsrailli Kara , İsrail’in, “Al Jazeera’nın ofislerini kapatan Arap ülkelerinin kararını” takip ettiğini belirtti.

Terör devleti israil kendi suçlarını görmezden gelerek şunları iddia ediyor.Kapatma kararının ne zaman yürürlüğe gireceğine dair ayrıntı vermeyen Ayoob Kara, şunları kaydetti:

“İsrail, dini aşırıcılık ve terörle mücadele eden mutedil Arap ülkeleri ile aynı saftadır. İsrail’de terörü destekleyen bir kanala yer yoktur.

İsrail, Al Jazeera’nın ülkelerindeki ofislerini kapatan Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’i takip ediyor. Bu ülkeler, bu kanalın IŞİD, Hizbullah ve İran’ın bir aracı olduğunu söylüyor, biz de bu eğilimi destekliyoruz.

Biz demokratik bir ülkeyiz ama İsrail’in güvenliğine zarar verenlerle mücadele ederiz. Al Jazeera ifade özgürlüğü yerine İsrail'e karşı kışkırtmada bulunuyor.”

Öte yandan Al Jazeera’nın Filistin Ofisi Müdürü Velid El-Ömeri ise yaptığı açıklamada, İsrail’in şimdiye kadar ‘resmi tebligatta’ bulunmadığını ifade etti.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.