1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Siyonist İsrail Erken Seçime Gidiyor
Siyonist İsrail Erken Seçime Gidiyor

Siyonist İsrail Erken Seçime Gidiyor

Koalisyon hükümeti ortakları Netanyahu ile Gantz arasındaki uzlaşmazlık nedeniyle ırkçı İsrail 2 yıl içinde 4. genel seçime gidiyor.

A+A-

 

Terör rejimi İsrail'de üç erken seçimden sonra siyasi rakipler Benyamin Netanyahu ile Benny Gantz'ın kurduğu dönüşümlü başbakanlığa dayalı ulusal birlik hükümeti, sadece 6 ay dayanabildi.

 

Terör rejimi İsrail meclisi Knesset'te muhalefetin bu meclisin feshedilmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle sunduğu önergenin ilk tur oylamada kabul görmesi sonucu, 2 yıl içinde 4. genel seçime gidilmesinin yolu açıldı.

 

54'e karşı 61 lehte oy alan önerge, meclis yasama komisyonuna gönderildi. Başbakan Benyamin Netanyahu, salı günkü açıklamasında, lideri olduğu Likud partisinin aleyhte oy kullanacağını beyan etmişti.

 

Netanyahu ile yaşadığı anlaşmazlıklara, 2021 bütçesinin geçirilmesi meselesini de ekleyen Savaş Bakanı Gantz ise önergeden yana oy kullandı.

 

Gantz'ın partisi Mavi-Beyaz'ın yanısıra önergeyi sunan Yesh Atid ile İşçi Partisi ve Meretz de erken seçimden yana oy verdi. 

 

Erken seçim kararının alınabilmesi için önergenin önce meclis komisyonundan geçmesi, ardından yapılacak 3 oylamada da meclis salt çoğunluğu olan 61 milletvekilinin desteğini alması gerekiyor.

 

Bu durumda erken seçime gidilip gidilmeyeceğinde Arap vekiller belirleyici rol oynayacak, ancak o cephede de anlaşmazlık baş gösterdi.

 

Önergenin meclis komisyonuna ne zaman geleceği, Netanyahu-Gantz anlaşmazlığının çözülememesi durumunda diğer 3 oylamanın hangi tarihte yapılacağı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.