1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şırnak’ta kaçırılan Keldani Diril çiftçi soruşturmasında 3 gözaltı
Şırnak’ta kaçırılan Keldani Diril çiftçi soruşturmasında 3 gözaltı

Şırnak’ta kaçırılan Keldani Diril çiftçi soruşturmasında 3 gözaltı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 530 gün önce Hürmüz ve Şimoni Diril çiftinin kaçırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında üç kişi gözaltına alındı.

A+A-

Beytüşşebap’a bağlı Kovankaya (Mehrî) köyünde yaşayan Keldani Hürmüz ve Şimoni Diril çifti, 8 Ocak 2020’de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldı. Şimoni Diril’in cenazesi 70 gün sonra Hezil Çayı’nın kenarında bulundu. Hürmüz Diril ise bugüne kadar bulunamadı.

O dönem açılan soruşturma kapsamında köyde yaşayan tek kişi Apro Diril gözaltına alındı, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Üzerinden 530 gün geçmesine rağmen Diril’in cenazesi ve failleri bulunamazken, soruşturma kapsamında sabah saatlerinde daha önce gözaltına alınan Apro Diril ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “530 gün önce ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Hürmüz DİRİL ile ilgili sürdürülen soruşturmada bugüne kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmemişti. Bugün itibariyle dosyada 3 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş durumda. Gözaltına alınanlar arasında daha önce de gözaltına alınan ve adli kontrol tedbiriyle salıverilen Apro DİRİL de var” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.