1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Şırnak'ta gerginlik! 16 gözaltı
Şırnak'ta gerginlik! 16 gözaltı

Şırnak'ta gerginlik! 16 gözaltı

ŞIRNAK\'ın Cizre İlçesi\'nde PKK\'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle gösteri yapan gruplar polisle çatıştı.

A+A-

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle dün gece gösteri yapan gruplar polisle çatıştı. Cizre'de 9, Silopi'de ise molotoflu saldırılara katıldığı gerekçesiyle 7 kişi olmak üzere 16 kişi gözaltına alınırken, iki ilçede de esnaf bugün kepenkleri açmadı.

PKK'nin kuruluşunun 35'inci yıldönümü nedeniyle dün gece Cizre'nin çeşitli mahalleleri ile Nusaybin Caddesi ile Dörtyol Kavşağı'nda göstericiler ateşler yakarak yol kapattı. Göstericiler gelen polis ekiplerine molotof ve havai fişeklerle saldırırken, polis de gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Yaklaşık 2 saat süren olaylarından ardından polisin düzenlediği operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Cizre'de bugün de esnaf kepenklerini açmazken, olası gösterilere karşı polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

SİLOPİ'DE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde daha önce el bombalı ve molotoflu saldırıda bulunduğu iddia edilenlere yönelik polisin düzenlediği operasyonlarda, 7 kişi gözaltına alındı. İlçede bugün esnaf kepenklerini açmadı. Eczane ve fırınların dışındaki işyerlerinin kapalı olduğu Silopi'de de polis önlemlerini arttırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.