1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Sinvar: Dönüş Yürüyüşü devam edecek!
Sinvar: Dönüş Yürüyüşü devam edecek!

Sinvar: Dönüş Yürüyüşü devam edecek!

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün bir dizi stratejik hedef gerçekleştirdiğini belirten Hamas Lideri Es-Sinvar Dönüş Yürüyüşü'nün devam edeceğini söyledi.

A+A-

 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar, direniş gruplarıyla Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Heyeti’nin bu ayın geri kalan kısmı için yapılacak program üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 

Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin Gazze’deki Filistinli direniş gruplarınca onandığını belirten Es-Sinvar, bu yürüyüşlerin şimdiye kadar bir dizi stratejik hedef gerçekleştirdiğini, Amerika’nın elçilik binasını taşımasına paralel olarak Filistin halkının yaşadığı mazlumiyeti ve ortaya koyduğu şehadeti tüm dünyaya gösterdiğini, Filistin davasını tasfiye etmek isteyen komplo ve tuzaklara set çektiğini, dönüş hakkını ümmetin hafızasına bir kez daha kazıdığını, Filistin davasının dünyanın gündeminden düştüğüne dair teori ve düşünceleri de ortadan kaldırdığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre, Es-Sinvar önümüzdeki aşamaya da değinerek, önümüzdeki dönemde birkaç faaliyet olacağını, bu faaliyetlerin Nekse (5 Haziran) ve Dünya Kudüs Günü’nde (8 Haziran) zirveye taşınacağını, Filistin halkının bugünlerde direnişini ortaya koyacağını ifade etti.

Siyonist rejimin direniş liderlerine yönelik tehditlerine de değinen Es-Sinvar “hayatımız, canını vatan ve kutsallar için veren hiçbir şehitten daha değerli değildir. Canlarımız, bu vatan uğruna kanını vererek bedel ödeyen en küçük şehitten daha değerli değildir” dedi.

Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin durdurulması için Hamas ile Kahire arasında bir anlaşma olduğuna dair iddiaları yalanlayan Hamas lideri “halkımız başta ambargoyu tamamıyla kaldırmak olmak üzere bütün hedeflerine ulaşıncaya kadar bu faaliyetler devam edecektir” ifadesini kullandı.

Batı Yaka halkına da değinen Es-Sinvar, buradaki Filistin halkının Gazze’deki göstericilere destek olacağına inandıklarını belirterek, Fetih’ten de İsrail ile sürdürdüğü güvenlik koordinasyonuna son vermesini ve halkın üzerindeki demir yumruğu kaldırmasını istediklerini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.