1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Şimşek: Şirketler borç yerine ortak almalı
Şimşek: Şirketler borç yerine ortak almalı

Şimşek: Şirketler borç yerine ortak almalı

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Halka arz çok doğru bir strateji. Firmalarımız borç yerine ortak almalı, çok daha büyük oranda halka açılmalı" dedi.

A+A-

 

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şirketlere borç yerine ortak almayı önerdi.

 

 

Şimşek, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Halka arz çok doğru bir strateji. Firmalarımız borç yerine ortak almalı, çok daha büyük oranda halka açılmalı. Büyümenin finansmanı çok daha sağlıklı olur. Sermaye artışını teşvik edici bir vergi politikamız var" dedi.

​Dünya'nın haberine göre Şimşek, Zorlu Holding'in 4.5 milyar dolarlık batarya yatırımı ile ilgili olarak da, bu yatırımla Türkiye ekonomisine 6 milyar dolar tutarında yüksek katma değerli ihracat geliri ve 4 bin kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti.

Zorlu Holding'in 2023'te tamamlanarak devreye girecek yatırımla, 25 bin MW kapasiteli batarya fabrikasında 500 bin adet elektrikli araca batarya sağlayacağı belirtildi.

Şimşek, bir diğer mesajında da, Türkiye'nin dünya turizm pastasındaki payın yüzde 3'ün üzerine çıkartılacağını ifade ederek, "Çatışmalar bittiğinde Ortadoğu'yu inşa edeceğiz. Şehir hastaneleriyle sağlıkta ihracat potansiyelimiz daha da artacak. Enerjide dışa bağımlılık azalıyor" ifadelerini kullandı.

Şimşek, cari açığın kalıcı olarak GSYH'nın yüzde 3'ünün altına indirileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.