1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Şii Lider: Referandum 'Domino' etkisi yapar
Şii Lider: Referandum 'Domino' etkisi yapar

Şii Lider: Referandum 'Domino' etkisi yapar

Irak Şii Ulusal Koalisyonu Başkanı Ammar Hekim, Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak olan referandumunun Irak’ın diğer bölgelerinde domino etkisi yapacağını söyledi.

A+A-

İran’ın başkenti Tahran'ı ziyaret eden Ammar Hekim , Fars Haber Ajansı'na verdiği röportajda, Irak'ın toprak bütünlüğüne vurgu yaparak bağımsızlık referandumuyla ilgili şunları söyledi:

  “Bu mesele sadece belli bir bölge ile ilgili değildir. Kürdistan'ın hareket etmesi halinde diğer bölgeler domino taşları gibi birbirinin ardından düşer. Irak'ın diğer il ve bölgelerini de aynı istikamette gitmeleri için teşvik etmiş olacak.”

  Şiiler arasında Kürtlere yakınlığıyla bilinen ve aynı zamanda Yüksek İslam Meclisi Başkanı olan Ammar Hekim, “Bu adımın özelde kendilerine, genel olarak da Irak'a zarar vereceği konusunda ikna etmek için, Kürdistan'daki ortaklarımızı ikna etmeye çalışıyoruz. Çünkü gücümüz birlikteliğimizden geliyor” dedi.

  Bölge ve dünya ülkelerinin bu adımdan dolayı endişeli olduğunu savunan Şii lider, şöyle devam etti:   “Ortak bir görüş sağlayarak Kürdistan Bölgesi'ndeki kardeşlerimizi bu adımdan vazgeçirmeye teşvik etmek için biz de bölge ve dünya ülkeleriyle istişare edeceğiz. Çünkü hem onlar hem de Irak, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacak.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.