1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''Şiddete AB sessiz kaldı, Türkiye'de olsa büyük öfke olurdu''
''Şiddete AB sessiz kaldı, Türkiye'de olsa büyük öfke olurdu''

''Şiddete AB sessiz kaldı, Türkiye'de olsa büyük öfke olurdu''

A+A-

 

 

Katalonya özerk hükümeti başkanı: Avrupa yurttaşlarının sivil haklarının ihlal edilmesine rağmen AB sessiz kaldı. Türkiye, Polanya ya da Macaristan'da olsa halinde daha büyük öfke yaratırdı.

 

Katalonya Özerk Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandumu sürecinde kamu düzenin bozmaya dönük girişimlerle ilgili haklarında soruşturma yürütülen Katalan polisi yetkilileri Madrid Ulusal Mahkemesi’ne ifade vermeye gitti.

Katalonya Emniyet Müdürü ve üst düzey bir polis amiriyle aynı soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan bağımsızlık yanlısı iki sivil toplumu kuruluşu yöneticisine, mahkeme önünde küçük bir grup alkışlarla destek verdi.

İspanyol mahkemelerin söz konusu Katalan yetkilileri gözaltında tutma, tutuklu yargılama hakkına sahip. Polislerin suçlu bulunması halinde 15 yıla kadar hapsi istenebilir.

İspanyol yetkililerin hakkında soruşturma başlattıkları isimler arasında ayrıca Katalan Meclis Başkanı Jordi Sanchez de bulunuyor.

Öte yandan Katalonya özerk hükümeti başkanı Carles Puigdemont, Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta, Katalonya’da bağımsızlık referandumunun yapıldığı 1 Ekim günü İspanya polisinin uyguladığı şiddeti eleştirdi. Puigdemont, Avrupa yurttaşlarının sivil haklarının ihlal edilmesine rağmen Avrupa Birliği’nin sessiz kaldığını, aynı durumun Türkiye, Polanya ya da Macaristan’da yaşanması halinde daha büyük öfke yarattığını söyledi.

 

 

euronews

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.