1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Şeyh İkrime Sabri'den Mescidi Aksa Uyarısı
Şeyh İkrime Sabri'den Mescidi Aksa Uyarısı

Şeyh İkrime Sabri'den Mescidi Aksa Uyarısı

Eski Kudüs Müftüsü ve Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, işgalci İsrail rejimiyle Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’nın belirli noktalarını kontrol altına almaya yönelik girişimlerde bulunmaları konusunda uyardı.

A+A-

 

Eski Kudüs Müftüsü ve Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, işgalci İsrail rejimiyle Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’nın belirli noktalarını kontrol altına almaya yönelik girişimlerde bulunmaları konusunda uyardı.

İsrail işgal yönetimi, koronavirüs salgınını bahane ederek işgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescidi Aksa'daki yasadışı ihlallerini artırıyor. Yahudi yerleşimciler için hiçbir engel konulmazken Müslümanların şehre girişleri ciddi oranda sınırlandırıldı.

İşgal rejiminin akıl almaz baskı patikalarına rağmen Filistin davasının yılmaz savunucularından olan Şeyh İkrime Sabri, ilk kıblemizin son zamanlarda üst üste ırkçı saldırılara maruz kalması hakkında basın açıklaması yaptı. 

İşgalci İsrail’in mukaddes Mescidi Aksa’ya hiçbir önem göstermediğini aktaran Şeyh İkrime Sabri, “Terörist rejim, Müslümanların Aksa ile olan irtibatını kesmeye çalışmakla beraber Yahudi yerleşimcilere, Filistin’i Yahudilerin hak ettiği topraklar olarak lanse ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında Şeyh İkrime Sabri, işgalci İsrail’in, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Yahudilerin Filistin topraklarına yerleşmesini sağlamak için, yerle bir edeceğini vadettiği Mescidi Aksa’nın enkazı üzerinde Süleyman Mabedini inşa edeceğini ileri sürerek göz boyadığını belirtti. 

Siyonist İsrail’in tarihi gerçeklerle kesinlikle bağdaşmayan rivayetler uydurmaya ve kirli planlarından vazgeçmeyeceğine dikkat çeken eski Kudüs Müftüsü, Aksa’nın sistematik bir şekilde Yahudilerin istilasına maruz kaldığını belirterek, işgal girişiminin bir an önce son bulması gerektiğini vurguladı. Şeyh İkrimi Sabri yaptığı açıklamada, İsrail işgal yönetiminin, Mervan Mescidine el koymak, Mescidi Aksa'nın doğu kısmında bulunan Rahmet Kapısı Namazgahı’nı kapatmak ve Aksa’nın bütün kapılarının önüne X-ray cihazları yerleştirmek istediğini ancak verdikleri başarılı mücadeleyle Kudüslülerin bu planları boşa çıkardığını kaydetti.         

İşgalci İsrail polisi, Rahmet Kapısı Namazgahı'na girilen bölümü, 2003'te terörist olarak nitelediği "Filistinli illegal bir kurumun çalışmalar yürüttüğü" iddiasıyla kapatmıştı. 22 Şubat'ta Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Rahmet Kapısı’nın açılmasının ardından Filistinliler 16 yıl aradan sonra ilk kez burada namaz kılmıştı.

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.