1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Serdar Budak: Kürt seçmen CHP’ye oy vermek istemiyordu
Serdar Budak: Kürt seçmen CHP’ye oy vermek istemiyordu

Serdar Budak: Kürt seçmen CHP’ye oy vermek istemiyordu

İstanbul seçimlerine sayılı saatler kala Dıyarbakır'da Ak Parti Ve HDP yöneticileri durum değerlendirmesi yaptı.

A+A-

 

HDP’li Zeyyat Ceylan, HDP’nin Türkiye siyasetinde “üçüncü yolu” temsil ettiğini ve İstanbul seçimlerinde İmamoğlu’nu destekleyeceklerini söyledi. AK Partili Süleyman Serdar Budak ise HDP seçmeninin CHP’ye oy vermek istemediğini savundu.

 

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın, İmralı'da Abdullah Öcalan tarafından yazıldığını ileri sürdüğü ve içinde HDP’ye İstanbul seçimlerinde “tarafsızlık” çağrısı yapılan mektubun yankıları sürüyor.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, mektupta da ifade edilen “üçüncü yolun” partisi tarafından temsil edildiğini söyledi.

Ceylan, “Kürt sorunu ve Türkiye’nin demokratikleşme sorunlarının barışçıl yollarla çözümünü esas alıyoruz. Bu çizgiyi şimdi İmamoğlu temsil ediyor ve İmamoğlu seçimlerde galip gelmeli. Binali Yıldırım’ın çizgisi Türkiye ve Kürt sorunu için bir çözüm getirmedi” dedi.

 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ise İmralı’dan gelen mektuptan sonra bir kısım HDP’li seçmenin sandığa gitmeyeceğini savundu.

 

Budak, “Mektupta HDP’li seçmenden tarafsız kalması isteniyor. Kürt seçmen doğrusu CHP’ye oy vermek istemiyordu ve bunu bizlerle de konuşurken ifade ediyorlardı. Birileri onları CHP’ye oy verme yönünde zorluyor” diye konuştu.

 

23 Haziran’da tekrarlanacak olan seçimlere 24 saatten daha az bir süre kaldı. Seçimin kaderini belirleyen Kürt oylarının Abdullah Öcalan’ın mesajından sonra hangi yöne gideceği bu seçimde ortaya çıkacak.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.