1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şengal’deki yüzlerce PKK’li Haşdi Şabi’den maaş alıyor
Şengal’deki yüzlerce PKK’li Haşdi Şabi’den maaş alıyor

Şengal’deki yüzlerce PKK’li Haşdi Şabi’den maaş alıyor

Şengal’deki yüzlerce PKK’linin Haşdi Şabi’den maaş aldığı belirtildi.

A+A-

 

Şengal’deki yüzlerce PKK mensubunun resmi olarak Haşdi Şabi bünyesinde faaliyet yürüttüğü ve Haşdi Şabi’den maaş aldığı bildirildi.

PKK’nin Şengal’deki varlığı Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasında imzalanan Şengal Anlaşması’nın uygulanmasına engel olmaya devam ederken, bölgenin istikrarını da tehdit etmeyi sürdürüyor.

Şengal’deki Peşmerge Güçleri Komutanlığı’ndan K24’e yapılan açıklamada, ilçedeki 400 PKK mensubunun başlangıçta Haşdi Şabi’den maaş aldığı ve resmi olarak Haşdi Şabi’ye katıldığı belirtildi.

PKK’nin Haşdi Şabi’ye karşı herhangi bir eylemde bulunmamasının nedeninin, Şengal Anlaşması’nın uygulanmaması için Haşdi Şabi ile PKK arasında varılan anlaşma olduğunun vurgulandığı açıklamada, bunun sürekli olduğu ifade edildi.

Peşmerge’nin Irak savunma sisteminin bir parçası olmasına rağmen Bağdat tarafından mali haklarının gönderilmemesi Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin itiraz ettiği konuların başında gelirken, milis gruplar Irak savunma bütçesinden önemli bir pay alıyor.

Haşdi Şabi’den maaş alan yüzlerce PKK’linin Haşdi Aşairi yoluyla resmi olarak Haşdi Şabi’ye bağlandığı kaydediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Haşdi Şabi, Şengal’deki her PKK mensubu için aylık 1 milyon dinar (690 dolar) ödeme yapıyor. PKK’nin ise kişi başına gönderilen 1 milyon dinarın 400 bin dinarını mensubuna verdiği, 600 bin dinarı ise örgüte ayırdığı ifade ediliyor.

Haşdi Şabi ile PKK arasındaki söz konusu ilişkilerin Irak yasalarına aykırı olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.