1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selvi: Türkiye ve Rusya bunun farkında, İdlib'de gerekirse silah kullanılacak
Selvi: Türkiye ve Rusya bunun farkında, İdlib'de gerekirse silah kullanılacak

Selvi: Türkiye ve Rusya bunun farkında, İdlib'de gerekirse silah kullanılacak

Abdulkadir Selvi, Suriye'nin İdlib kentinde çatışmaların yeniden başlaması durumunda Türkiye ve Rusya tarafından 'silahlı ve etkin bir müdahale' yapılacağını söyledi.

A+A-

 

Abdulkadir Selvi,"Erdoğan'ın sözleri gizli anlaşmaya mı dayanıyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında sağlanmış gizli bir mutabakat olabileceğini ileri sürdü.

 

"Belli ki Erdoğan ile Putin arasında 10. maddenin altını dolduran gizli bir mutabakat var. Tabii ülkeler her şeyi açıklamaz" diyen Selvi, devamında "Bunun bizi en çok ilgilendiren tarafında ise Fırat'ın doğusu yer alıyor. Fırat'ın doğusunda kim var? ABD'nin korumasındaki PKK-YPG var. Erdoğan bu mesajı nerede veriyor? ABD'ye adım attığı anda. Erdoğan zaman ayarlı bu mesajıyla aynı zamanda stratejik bir hamle yaptı. Mesajın sadece ucunu gösterdi" ifadesini kullandı.

"Gerekirse silah kullanılacak" diyen Selvi, şunları kaydetti:

— Edindiğim izlenimi paylaşayım. Türkiye ve Rusya tarafından silahlı gruplara yönelik baskı başlatılmış durumda. 'Silahlı gruplara Türkiye ve Rusya'nın ne kadar kararlı olduğu hissettiriliyor. Sahada gruplar üzerinde baskı uygulanmaya başladı. Bu tazyik arttırılacak. Çatışma ihtimaline karşı müdahale edilecek' deniliyor. 

— Burası Suriye. Sadece tazyikle sonuç alınır mı? Alınmaz. Türkiye ve Rusya bunun farkında. 'Terör gruplarının çatışmaları başlatması durumunda silahlı, etkin müdahale yapılacak' deniliyor. İdlib bir model olacak. O nedenle taviz yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.