1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim Sadak Cezaevine gönderildi
Selim Sadak Cezaevine gönderildi

Selim Sadak Cezaevine gönderildi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen HDP mitinginde PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tutuklandı.

A+A-

 

HDP İlçe Başkanlığı tarafından Viranşehir Demirci yolundaki meydanda önceki gün düzenlenen mitingdeki konuşmasında, PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Sadak, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

Öte yandan Sadak ile birlikte gözaltına alınan iki kişinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

HDP'nin Viranşehir ilçesinde düzenlenen mitinginde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak birer konuşma yapmış, mitingin ardından Sadak ve iki kişi, terör örgütü örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

SADAK: BU ZULÜM VE BASKILAR MUTLAKA SON BULACAK

Tutuklama kararını Twitter hesabından duyuran Sadak, şu ifadeleri kullandı:

"HDP Viranşehir mitinginde yaptığım konuşma gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış ve gece geç saatlere kadar devam eden mahkeme sonrası tutuklanmama karar verildi. Hilvan cezaevine götürülüyorum.

Meydanlarda haykırdığımız demokrasi, barış ve kimlik mücadelesinden asla geri bir adım atmayacağız. Haklı ve meşru olan taleplerimizi mahkeme salonunda da ifade ettim. Halkımıza yönelik bütün zulüm ve baskılar mutlaka son bulacaktır. Nerde olursa olsun mücadeleye dört elle sarılarak halkıma karşı sorumlu olacağım."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.