1. YAZARLAR

  2. Ergun BABAHAN

  3. Selahattin Demirtaş'ı şeytanlaştırma çabası
Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN
Yazarın Tüm Yazıları >

Selahattin Demirtaş'ı şeytanlaştırma çabası

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayalini suya düşüren isim o oldu. “Seni Başkan yaptırmayacağız” sözünü gerçekleştirdi. Şimdi tüm AKP kadroları, havuz medyası Demirtaş’tan intikam almaya soyunmuş durumda. Demirtaş’ın elinin zayıflamasının Türkiye’yi içinden çıkılması zor bir kanlı döneme sokacak olduğunu bile bile...
 
Demirtaş’a en çok sahip çıkılması gereken dönemde en çok onlar saldırıyor. Çünkü bütün propaganda makinelerine rağmen Demirtaş’ı itibarsız hâle getiremediklerini görüyorlar.
AKP, köşeye sıkıştığı için IŞİD’e karşı operasyonlara İncirlik’i açmıştır. Asıl hedefi ise PKK ile savaş çıkarmaktır. Gözaltına alınan IŞİD’lilere yapılan muamele 31 gencimizin canını alan bu çetecilere devlet zirvelerinde duyulan sempatinin açık göstergesidir. Hâlâ utanmazca IŞİD’cilik yapmaktan çekinmiyorlar. İslamcı olsun çamurdan olsun mantığının hakim olduğunu görüyoruz maalesef.
 
MASAYI KİM-NEDEN DEVİRDİ?
 
PKK ile mücadeleye gelince…
 
Cevap verilmesi gereken ilk soru şu: HDP’nin katkıları, savaş çıkmasın diye bedenlerini savaşan tarafların arasına siper eden Kürtlere rağmen müzakere masasını kim neden devirdi?
 
AKP ile HDP arasında varılan Dolmabahçe mutabakatı Saray’ı niye rahatsız etti ve Bülent Arınç bile Erdoğan’a ayar vermek zorunda kaldı?
 
Eğer o müzakere süreci devam etse, Abdullah Öcalan’a tecrit uygulanmasa, kendimizi bugünkü kanlı ortamda bulur muyduk?
 
Demirtaş’ın silahlanma konusunda İmralı’yı adres göstermesi, bölge halkının nabzına göre şerbet verme isteğinden kaynaklanmıyor. Kandil’in sivil siyasetten, HDP’nin kendisinden rol çalma korkusundan ve Demirtaş’ın herkesi gölgede bırakan karakterinden kaynaklanıyor. İmralı’ya tecrit uygulanmasa, Abdullah Öcalan’ın Demirtaş’a destek vermesi mümkün olabilir, PKK’nın şiddeti tırmandırması önlenebilirdi.
 
TÜRKİYE’NİN SURİYELEŞMESİ...
 
AKP’nin müsamahası altında bu topraklarda güçlenen IŞİD’in Suruç’taki korkunç katliamının ardından uyuyan iki polisi mafya usulü infaz etmek, bir binbaşıyı eşinin ve çocuklarının gözü önünde öldürmek Demirtaş’a tezgah kuranların elini güçlendirmekten başka bir sonuç vermemiştir.
 
Parti içinde de Demirtaş’ın parlaklığından, gördüğü ilgiden ve izlediği siyasetten rahatsız olan bir kesimin var olduğu bir gerçek. Onlar da gerilimin tırmanmasından, Demirtaş’ın hedef haline gelmesinden memnun görünüyorlar.
 
Barış isteyenlerin bugünkü amacı Demirtaş’ın elini güçlendirmek, şahinlerin oyun belirleyici olmasını engellemek olmalıdır.
 
HDP’nin kapatılmasından bahsedenler siyasetin yolunu kapatıp kanlı bir iç savaşın önünün açılmasını isteyenlerdir. Demirtaş’ın sahneden çekilmesi, sokağın sesinin yükselmesi anlamına gelecek ve Türkiye işte o zaman Suriyelileşme riskini taşıyacaktır. Demirtaş hâlâ barışın umudur.

NOT: Sedat Ergin yönetimindeki Hürriyet, başta YPG olmak üzere Kürt meselesinin tüm seslerine sayfalarında yer vererek Batılı tarzda bir gazetecilik örneği veriyor. Tebrik etmek ve cesaretlendirmek lâzım.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.