1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sefin Dizeyi: Kürdistan'ın amacı her zaman bağımsızlıktı
Sefin Dizeyi: Kürdistan'ın amacı her zaman bağımsızlıktı

Sefin Dizeyi: Kürdistan'ın amacı her zaman bağımsızlıktı

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, bağımsızlık referandumun tarihinin siyasi partiler arasındaki görüşmelerin nsonuçlanması ardından belirleneceğini bildirdi.

A+A-

Kürdistan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, bağımsızlık referandumunun ne zaman yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulunarak siyasi tarafların birliğini işaret etti. Dizeyi, Kürt halkının, bugüne kadarki mücadelesinin amacının; hep Kürdistan’ın bağımsızlığı olduğunu kaydetti ve bu talebin Kürdistan yönetimi tarafından göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

Kürdistan24’e konuşan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, Kürdistan’ın bütün amacının bağımsızlık olduğunu ve en büyük çabanın bu uğurda yürütüldüğüne dikkati çekerek “Bütün amacımızı bağımsızlık için elbet. Kürt halkının bütün mücadelesi bağımsızlık içindi.” ifadesini kullandı.

Mücadele tarihlerinin değişimden geçtiğini ve artık diyalog yolunun kullanılmasının şart olduğunu aktaran Dizeyi, Kürdistan’ın bağımsızlık konusunda Bağdat ile diyalog ve müzakere kurması gerektiğinin farkında olduğunu ancak Bağdat’ın sorunların çözümü ve diyalogun devamı için gerekli bir siyasi irade ortaya koyamadığını sözlerine ekledi.

Kürdistan’da bağımsızlık referandumunun ne zaman yapılacağına da değinen Dizeyi, siyasi tarafların birliğine işaret ederek “Kürdistan’da siyasi tarafların toplanıp bu talebin Kürdistan halkına ait olduğunu dikkate alarak kendi kararlarını açıklamalı. Siyasi tarafların son kararını vermesi lazım. Taraflarla diyalog ve müzakereler devam ediyor. Son söz Kürdistan halkının, son söz Kürdistan iradesinindir.”  şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.