1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sarı Yelekli Protesto 39'ncu Haftasında
Sarı Yelekli Protesto 39'ncu Haftasında

Sarı Yelekli Protesto 39'ncu Haftasında

Paris’te, 17 Kasım’da, akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek için başlayan ve sonrasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un politikalarının eleştirilmesiyle devam eden Sarı Yelekliler eylemlerinin 39'ncu haftasında, 'devrim'sesleri yükseldi.

A+A-

 

Parislileri Macron'u protesto etmeye çağıran Sarı Yelekliler, "Zaman zaman öfkemizi sokaklarda göstermek bizi üzse de başka bir çaremiz yok." açıklamasını yaptılar.

 

Sarı Yelekliler, yaptıkları basın açıklamasında, "Macron'u protesto etmek bizde hobi oldu. Biz onu protesto etmekten yorulduk, o sağlam yüzsüz çıktı. Artık Macron'u istifaya da davet etmiyoruz. Bizler artık devrim istiyoruz." dediler.

Polis göstericilere, birçok yerde biber gazı ile müdahale etti. Yine acımasız müdahalelerine devam eden Fransız polisi, birçok kişiyi de hastanelik etti.

Sosyal medyada spontane bir şekilde başlayan ancak 17 Kasım 2018’den itibaren Fransa sokaklarına taşan protestolara her ne kadar olağanüstü bir katılım görülmese de (17 Kasım’da yaklaşık 300 bin, 24 Kasım’da ise yaklaşık 100 bin kişi katılmıştır) eylemler kaynak, metot ve yayılış biçimi bakımından kendine özgü bir tablo ortaya koymaktadır. Herhangi bir sendika veya siyasal parti tarafından organize edilmeyen Sarı Yelekliler ülkenin dört bir tarafında eylemler düzenlemiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.