1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Sanatçılar Van için soyundu
Sanatçılar Van için soyundu

Sanatçılar Van için soyundu

Alternatif Sanatçılar Van’da depremzedelerin yaşadığı drama dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı\'nda soyundu.

A+A-

Alternatif Sanatçılar Van’da depremzedelerin yaşadığı drama dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı'nda soyundu. Ferhat Tunç, Agire Jiyan, Ali Özütemiz, MKM, Arzela ve Med Kültür’den oluşan  Alternatif Sanatçılar, “ Van üşüyor” diyerek atletle eylem yaptı. Buradan AKP hükümetine seslenen Sanatçılar, “ Doğayı katlederek, yoksulları mağdur ederek, ülkenin her yerinde devasa binalar inşa etmeyi biliyorsunuz ya, Vanlı depremzedelere en başta kalıcı konut imkanı sağlayın” dedi.
 
Galatasaray Meydanı'nda “ Van üşüyor” pankartını açan sanatçılar, hep bir ağızdan “Üşüyor üşüyor Van üşüyor”, “ Van halkı ölüme terk edilemez” sloganlarını attı.  Sanatçılar, sert kış koşullarında depremzedelerin barınma haklarının gasp edilmesini protesto etmek için üzerlerindeki kıyafetleri çıkardılar.
 
HİÇ BİR İHTİYAÇ KARŞILANMADIĞI GİBİ ELEKRİKLER DE KESİLDİ
 
Eylemde Alternatif Sanatçılar adına açıklamayı Ferhat Tunç okudu.  Tunç, Van depreminin ardından iki sene geçmesine rağmen, şu zamanda kadar başta barınma sorunları olmak üzere depremzedelerin hiçbir ihtiyacının hakkıyla karşılanmadığı tepkisinde bulundu.
 
Bu yetmemiş gibi şimdi de konteynır kentlerde kira ödeyemeyenlerin elektriklerinin kesildiğine dikkat çeken Tunç, çadır kentlerde ise 200’e yakın yangın çıktığını, insanlar ısınmak isterken öldüklerini vurguladı.
 
Van Valiliği'nin 10 gün önce, bu kış günlerinde depremzedelerden konteynır kentleri boşaltmasını istediğini belirten Tunç, maddi sıkıntılar yaşayan ve başka konaklama imkanları olmayan depremzedeler bu isteğe uymayınca, elektrik, su ve kanalizasyon sistemin kesildiğini aktardı.
 
Tunç, “Çocukların hastalandı.Bir depremzede annenin,’Akşam olduğunda çocuklarımızı nefesimizle ısıtmaya çalışıyoruz’ sözü,hakikatin özeti oldu” diye konuştu.
 
VAN’DAKİ ÇOCUKLAR ÜŞÜYOR!
 
AKP hükümetini vicdana ve hukuka çağırmak için burada bir araya geldiklerini ifade eden Tunç, “Yağan kar, birileriniz için eğlence sayılabilir ancak Vanlı çocuklar eğlenmeyi düşünemeyecek kadar çok üşüyor” dedi.
 
DEPREMZEDELERE KALICI KONUT İMKANI VERİN!
 
Galatasaray Meydanı'ndan AKP hükümetine seslenen Tunç, “ Doğayı katlederek, yoksulları mağdur ederek, ülkenin her yerinde devasa binalar inşa etmeyi biliyorsunuz ya, Vanlı depremzedelere en başta kalıcı konut imkanı sağlayın. Kira yardımı sözü kalıcı bir çözüm değildir. Kendilerinden sağlık hizmetlerinde ücret alınması utancına son verin” diye seslendi.
 
Açıklama sonrası sanatçılar hep bir ağızdan Kürtçe göçü anlatan “Malam Barkır” ezgisini seslendirdi.


anf

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.