1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Saldırıya uğrayan başörtülü öğrenci bir Kürt olunca...
Saldırıya uğrayan başörtülü öğrenci bir Kürt olunca...

Saldırıya uğrayan başörtülü öğrenci bir Kürt olunca...

Gezi parkı direnişi esnasında Beşiktaş’ta Başörtülü bir kadına yapılan saldırıyı her fırsatta eleştiri konusu yapan Erdoğan hükümeti, saldırının hedefi başörtülü muhalif bir Kürt öğrenci olunca herhangi bir işlem yapmadı. Gezi olayları sırasında K.İ. isim

A+A-

 

 


Gezi parkı direnişi esnasında Beşiktaş’ta Başörtülü bir kadına yapılan saldırıyı her fırsatta eleştiri konusu yapan Erdoğan hükümeti, saldırının hedefi başörtülü muhalif bir Kürt öğrenci olunca sessiz kalmayı tercih etti. Gezi olayları sırasında K.İ. isimli türbanlı Kürt öğrenci ırkçı bir grup tarafından feci şekilde saldırıya uğradı. Saldırganlar hakkında hiçbir işlem başlatılmadı.

 
K.İ. okuduğu Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde ırkçı bir yapılanma olan ülkücü hareketin 15 üyesi tarafından feci şekilde darp edilerek başörtüsü başından kopartıldı. Olay yerine gelen polis saldırgan gruba dokunmazken, K.İ.’nin okul idaresine verdiği şikayet dilekçesi de yok sayıldı. İdare hiçbir işlem başlatmadı.
 
Bugüne kadar gündeme gelmeyen saldırıyı ilk kez ANF'den Zeynep Kuray'a anlatan K.İ. “Polis gözetleme kulübesinin hemen yanı başında dakikalarca yerde tekmelendim. Hayatım boyunca annem ve babamdan tek bir tokat yememiş biri olarak, bu saldırı bende çok derin izler bıraktı” diye konuştu.
 
BAŞÖRTÜMÜ ZORLA ÇIKARTARAK DAKİKALARCA DARP ETTİLER
 
Geliyorum diyen saldırı 2013 final döneminde ülkücülerin yurtsever bir öğrenciyi satırla yaralanmasıyla başladı. Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi K.İ. o günden sonra okul giriş ve çıkışlarında tek başına dolaşmamaya başladığını, ancak bu kez polisin 24 saat beklediği kulübelerin hemen yanı başında hedef haline geldiğini belirtti.
 
K.İ. 31 Mayıs 2013 ‘de gerçekleşen saldırıyı şöyle anlattı: “Sınava girmek üzere sınıfa doğru giderken, okuldaki 15 kişilik ülkücü grubu gördüm. Tam yolumu değiştirirken ülkücülerin beni fark etmesi ve üzerime doğru koşması bir oldu. Ellerinden kaçmaya çalışırken biri beni şiddetle itip yere düşürdü, bir diğeri ağza alınmayacak cinsiyetçi küfürlerle saçımdaki türbanı zorla çekip çıkarttı.
 
POLİS İZLEDİ, OKUL İDARESİ ÖRTBAS ETTİ
 
Karnıma ve başıma peş peşe tekmeler atmaya başladılar, sırtımda soda şişesi kırdılar. Polisin gözetleme kulübesi hemen yanı başımızda olmasına rağmen dakikalarca yerde darp edildim. Bir arkadaşımın bağırarak yardımıma gelmesiyle ancak olay yerine gelen polisler, ülkücülere dokunmayıp gitmelerine adeta göz yumdular.”
 
Bu darp sonrası Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan K.İ., yaşadığı bu olayın ardından travma geçirdiğini ve uzun bir süre ailesine olayı anlatamadığını ifade etti. Okul idaresinin de tıpkı polis gibi olayın üzerini örtbas etmeye çalıştığına dikkat çeken K.İ., “Saldırı sonrası okul idaresine konu hakkında şikayet dilekçesi verdim. Ancak yapılan basın açıklamalarında dahi soruşturma açan idare bu saldırı karşısında sessiz kaldı” diye konuştu.
 
OKUL İDARESİ CEZALANDIRILMALI
 
Konu hakkında dava açmaya hazırlanan K.İ., kendisine saldıran ülkücüler başta olmak üzere, onlara dokunmayan ve adeta izleyen polis ve olayı yaşanmamışa getirmeye çalışan okul idaresinin cezalandırılmasını istedi. Hayatı boyunca anne ve babasından tek bir tokat dahi yememişken, ülkücüler tarafından bu şekilde darp edilmenin kendisine çok ağır geldiğini dile getiren K.İ., saldırganların ağızlarına bir de Allah’ın adını almalarının ayrı bir sorun olduğunu kaydetti.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.