1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Said-i Kurdi’nin kayıp naaşının bulunması davası AİHM’e taşındı
Said-i Kurdi’nin kayıp naaşının bulunması davası AİHM’e taşındı

Said-i Kurdi’nin kayıp naaşının bulunması davası AİHM’e taşındı

A+A-

Said-i Kurdi’nin kayıp naaşının yerinin açığa çıkarılması için Urfa Barosu tarafından başlatılan yargı süreci devam ediyor.

Baro yetkilileri Saidi Kurdi’nin mezarının açılıp naaşının bilinmeyen bir yere götürülmesiyle ilgili devam eden yargı sürecinden sonuç alınamadığını söyledi.

Urfa Barosu, İç hukuk yolları tükendiği için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada “Mezarı parçalanarak naaşı kaçırılan Said-i Nursî/Kurdî’nin mezar yerinin açıklanması için açılan davada, iç hukuk yollarının tükenmesi sebebiyle baromuz tarafından dava AİHM’e taşınmıştır” denildi.

Urfa Barosu, vefatından 111 gün sonra mezarından çıkarılan Said-i Nursi’nin naaşının bulunup yerine konulması ve sorumluların cezalandırılması talebiyle 2019 yılında yani 57 yıl sonra suç duyurusunda bulunmuştu.

Davada ilk başvuru Urfa Valiliği’ne yapıldı. Urfa Barosu, valiliğe başvurarak, Saidi Nursi’nin mezar yeri ile ilgili bilgi ve belgeleri talep etti. Valiliğin, olumsuz yanıtı üzerine, baro, valilik aleyhine İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak dava reddedildi. Bu kez davayı Antep Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıyan ve buradan da ret cevabı alan baro, AİHM’ başvurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum