1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sadr’dan iç savaş uyarısı!
Sadr’dan iç savaş uyarısı!

Sadr’dan iç savaş uyarısı!

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Irak’ta bir iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu ve taraflara itidal çağrısı yaptı.

A+A-

 

Dün Bağdat’ta düzenlenen füzeli saldırı üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Sadr, bazı şüpheli çevrelerin ortalığı karıştırmaya çalıştığını ve güvenlik ve huzur ortamını tehlikeye attığını belirtti.

Sadr, “Ülke bir iç savaşa gitmeden ve Şii-Şii çatışması baş göstermeden hepinizi aklı selime ve vatan sevgisine davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Dün akşam Irak'ın başkentinde, Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında bir eve katyuşa füzesi isabet etmesi sonucu ilk belirlemelere göre aynı aileden 5’i kadın, 2’si çocuk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Irakiyun Koalisyonu Başkanı Ammar el-Hekim ve Yasa Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri Maliki ile Irak Güçleri Koalisyonu da saldırıyı kınadı.

Öte yandan yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge’ye yönelik füze saldırılarının sürmesi nedeniyle ABD’li Büyükelçi Matthew Tueller’in Bağdat’tan ayrıldığı ve şu an Erbil Başkonsolosluğu’nda kaldığı aktarılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.