1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Sadr: Peşmergeye izin vermeyeceğiz
Sadr: Peşmergeye izin vermeyeceğiz

Sadr: Peşmergeye izin vermeyeceğiz

A+A-

 

 

 Sadr Hareketi lideri Mukteda es - Sadr, peşmergenin Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere dönmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

 

 

Mukteda es - Sadr, Peşmerge Güçleri’nin başta Kerkük olmak üzere tartışmalı bölgelere dönmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sadr açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Peşmerge’nin Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere dönmesine izin vermeyeceğiz. Sadece Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin Kerkük ve tartışmalı bölgeleri savunma hakkı var.

Irak’ın her karış toprağının güvenliği ve savunmasının emniyet güçleri ve orduya verilmesi gerekiyor. Sadece Kerkük ve tartışmalı bölgelerde değil.”

16 Ekim’de KYB bağlı bazı peşmergelerin çekilmesiyle Iraklı güçler ile Şii Heşdi Şabi milisleri Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer tartışmalı bölgelere girmişti.

Peşmerge Güçleri’nin, başta Kerkük olmak üzere Kürdistan Bölgesi idaresinin dışındaki bölgelere geri dönmesi için ABD, Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesi arasında görüşmeler sürüyor.

16 Ekim’de Irak Ordusu ve Heşdi Şabi, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki bölgelere girdikten sonra ciddi anlamda hak ihlalleri yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.