1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sadr: Kürtlerin ayrılmak istemesinin nedeni Bağdat
Sadr: Kürtlerin ayrılmak istemesinin nedeni Bağdat

Sadr: Kürtlerin ayrılmak istemesinin nedeni Bağdat

Irak’taki etkin Şii gruplardan Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Bağdat hükümetlerinin yanlış politikaları yüzünden Kürtlerin Irak’tan ayrılmak istediğini söyledi.

A+A-

Sadr, 25 Eylül’de Kürdistan’da yapılacak bağımsızlık referandumu ile ilgili olarak, “Referandumun ertelenmesini umut ediyorduk. Kürtlerle beraber yaşamaya devam etmeyi çok istiyorduk, fakat Bağdat hükümetlerinin dev gibi büyüyen sorunları yüzünden Kürtler bağımsızlığı seçti” dedi.

İran destekli şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Irak’ta ikinci bir ordu gibi varlık göstermesinin yanlış olduğunu vurgulayan Sadr, Haşdi Şabi’nin feshedilerek tamamen ordu bünyesine alınması gerektiğini dile getirdi. 
Öte yandan Mukteda Sadr, Irak’ta önümüzdeki yıl yapılacak seçimler sonrasında muhtemel hükümet koalisyonunda Başbakan Haydar Abadi ve Şii liderlerden Ammar El Hekim ile ortak hareket edebileceğinin sinyalini de verdi. Sadr, “Haydar Abadi ve Ammar Hakim ile olabilecek bir koalisyon içinde böyle bir ortaklık için önümüzde herhangi bir engel yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.