1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. S-400'ler Kargo Uçaklarına Yüklenmeye Başladı
S-400'ler Kargo Uçaklarına Yüklenmeye Başladı

S-400'ler Kargo Uçaklarına Yüklenmeye Başladı

Türkiye'nin satın aldığı S-400'ler, dün gece Rusya'da askeri nakliye uçaklarına yüklenmeye başlandı.

A+A-

Daha önce deniz yoluyla Türkiye'ye gönderilmesi planlanan hava savunma sistemlerinin uçaklara yüklenmeye başlandığı bildirildi.

Rusya'da Yandex haber bülteninde yayın yapan Avia.Pro isimli havacılık sitesinin haberine göre, S-400'leri yükleme işlemi dün gece başladı. Haberde, "Bazı kaynakların teyit ettiğine göre, birkaç saat önce S-400 füze sistemlerinin askeri uçaklara yüklenmesine başlandı. Uçaklar Türkiye'ye sistemleri teslim edecek" denildi. Haber "Rus S-400'leri Türkiye'ye yollandı" başlığı ile duyuruldu.

S-400 sistemi için Türkiye de hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra adı “Mürted” olarak değiştirilen Akıncı Üssü’ne, Rusya Devlet Silah Şirketi'nin istekleri doğrultusunda “özellikli” hangarlar ve rampa yerleri inşa edildi. S-400’lerin muhafazası ve bakımlarının yapılacağı devasa büyüklükteki hangarlar, S-400’ler için hazırlandı. Yine sistem için komuta kontrol merkezi de kuruldu.

Diğer taraftan haberle ilgili servis edilen görsellerin 2018 yılında Rusya'dan Suriye'ye gönderilen S-300'lerin yükleme görüntüleri olduğu ortaya çıktı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.