1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya:Uçaklarımızın Suriye’deki sorti sayısı 30 kat azaldı
Rusya:Uçaklarımızın Suriye’deki sorti sayısı 30 kat azaldı

Rusya:Uçaklarımızın Suriye’deki sorti sayısı 30 kat azaldı

A+A-

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus Hava Uzay Kuvvetleri’nin Suriye’deki sorti sayısını 2017’den bu yana 30 kat azalttığını belirtti.

Şoygu, Rusya Savunma Bakanlığı’nda her yıl düzenlenen ve savunma alanındaki çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, “Şuan Rus Hava Uzay Kuvvetleri savaş uçakları, keşif çalışmaları ve Suriye ordusunun terörist oluşumları yok etmeye yönelik operasyonlara hava desteği için ortalama günde 2-3 sorti yapıyor” dedi.

Bakan, 2015-2017 döneminde, Rus savaş uçaklarının günde ortalama 80-90 sorti yaptığını hatırlattı.

Şoygu ayrıca Rus ordusunun Suriye’de 43 yeni silah daha test ettiğini söyledi. Rus Bakan, “Toplamda Suriye’de 359 modern silah denedik” diye ekledi.

RUSYA’NIN 2020 SAVUNMA BÜTÇESİ

Öte yandan, Şoygu, "ABD'nin 220 savunma bütçesi ilk kez 750 milyar dolara yaklaşıyor. Bu, tüm dünya ülkelerinin toplam savunma bütçesiyle kıyaslanabilecek seviyede, Rusya'nın bütçesinin ise 16 kat üzerinde" dedi.

Şoygu, diğer ülkelerin savunma harcamalarının artması nedeniyle Rusya'nın en çok savunma harcaması yapan ülkeler sıralamasında gerilediğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanı, "2018 yılında 7’nci sıradaydık, bu yıl 8’inci olduk. Gelecek yıl 9’uncu sıraya gerileyeceğiz. Ancak bu sırada birlikleri yeni silahlarla donatma, modern askeri altyapılar kurma ve askerlerin sosyal güvenlik sorunlarını çözme konusunda yakalanan tempoyu koruyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.