1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya’dan İdlib açıklaması: Liderlerimiz temas halinde
Rusya’dan İdlib açıklaması: Liderlerimiz temas halinde

Rusya’dan İdlib açıklaması: Liderlerimiz temas halinde

A+A-

İdlib’de Suriye ile Türkiye arasında gerginlik yaşanırken Kremlin Sözcüsü Peskov, Türk ve Rus liderlerin İdlib konusunu bu hafta görüştüklerini belirterek, "Rusya ve Türkiye, İdlib’deki duruma ilişkin yakın temas halindeler" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’deki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. İdlib’deki gerginliğin arttığına işaret eden Peskov, "Rusya ve Türkiye, İdlib’deki duruma ilişkin yakın temas halindeler. Liderlerimiz bu hafta telefonda görüştü, askeri yetkililerimiz görüştü, uzman heyetlerimiz karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriyor” diye konuştu.

11 Şubat Salı günü İdlib’de 5 Türk askeri hayatını kaybetmişti. Geçen haftadan bu yana İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kaybı 12’si asker olmak üzere 13’e yükselmişti.

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Öte yandan Türkiye'nin çeşitli illerindeki birliklerden sevk edilen tankların taşındığı TIR’lardan oluşan askeri konvoy, Suriye sınırında bulunan Antep’in İslahiye ilçesine ulaştı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.