1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan Golan Uyarısı
Rusya'dan Golan Uyarısı

Rusya'dan Golan Uyarısı

Rusya'dan Golan Tepeleri'nin İsrail toprağı olarak tanınmasının sonuçları hakkında uyarı

A+A-

 

Rusya lideri Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Golan Tepeleri'nin ABD tarafından İsrail toprağı olarak tanınmasının Arap dünyası ile İsrail arasındaki çözüm perspektifine zarar verebileceğini söyledi.

 

Bogdanov, ABD Başkanı Donald Trump'ın dile getirdiği olası tanımanın Ortadoğu için doğuracağı sonuçlar konusunda uyarılarda bulundu.

 

Bogdanov, "Bu, 'barış karşılığı toprak' esasına dayalı barışçıl çözüm ve Arap barış inisiyatifinin perspektifine zarar veriyor. Hem Doğu Kudüs hem de Golan Tepeleri'nin ilhakı hakkında çıkarılan yasaları geçersiz, gayrimeşru ve uluslararası hukuka aykırı kılan kararlardan bahsetmiyorum bile" ifadelerini kullandı.

Bogdanov, "Elbette bu üzüntü verici. ABD'liler, Araplar ile İsrail arasındaki çözüm perspektiflerini bile baltalıyor" diye ekledi.

Trump, önceki gün Twitter'dan yaptığı açıklamada "52 yıl sonra, ABD'nin İsrail Devleti ve Bölgesel İstikrar için kritik öneme sahip stratejik ve güvenlik açısından önem taşıyan Golan Tepeleri Üzerindeki Egemenliğini tam olarak tanıma zamanı geldi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Trump'ın bu tweetinin ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'da Twitter'dan "İran'ın Suriye'yi İsrail'i yıkmak için bir platform olarak kullanmaya çalıştığı bir zamanda, Başkan Trump, İsrail'in Golan Tepeleri'nin egemenliğini cesaretle kabul ediyor. Teşekkürler Başkan Trump!" mesajını paylaşmıştı.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.