1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan, Batı'ya misilleme geldi
Rusya'dan, Batı'ya misilleme geldi

Rusya'dan, Batı'ya misilleme geldi

150'DEN FAZLA BATILI DİPLOMATA SINIR DIŞI

A+A-

 

ABD ile Batılı ülkelerin İngiltere'deki Rus ajan Sergey Skripal'ın zehirlenmesi vakası sebebiyle Rusya'ya karşı başlattıkları diplomatik yaptırımlar hakkında Moskova'dan ilk somut misilleme açıklaması geldi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın, ABD'nin St. Petersburg Konsolosluğu'nu kapatacağını ve 60 ABD'li diplomatı sınırdışı edeceğini açıkladı.

İngiltere'nin 23 Rus diplomatı sınırdışı etmesinin ardından ABD'nin başını çektiği 25'i aşkın Batılı ülkenin 150'den fazla Rus diplomatı sınırdışı etmesi sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ne gibi misillemelerde bulunacaklarına açıklık getirdi.

ABD'nin Moskova Büyükelçisi Jon Huntsman'ın Rus Dışişleri'ne çağrıldığını ve misilleme adımlarının iletildiğini söyleyen Lavrov, ABD'nin sınırdışı ettiği Rus diplomat kadar ABD'li diplomat sınırdışı edeceklerini belirtti. Bu da 60 ABD'li diplomatın Rusya'dan gönderileceği anlamına geliyor.

"İSTENMEYEN KİŞİ" İLAN EDİLDİLER

Rus Dışişleri'nin açıklamasına göre ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin 58 ve ABD'nin Yekaterinburg Başkonsolosluğu'nun 2 çalışanı 'istenmeyen kişi' ilan edildi.

Açıklamada, 'istenmeyen kişi' ilan edilen ABD'li diplomatların 5 Nisan'a kadar Rusya'dan ayrılması gerektiği belirtildi.

SEATTLE'A KARŞI ST. PETERSBURG

Rusya'nın Seattle Konsolosluğu'nun kapatılmasına karşılık olarak da ABD'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu kapatılacak.

"KARŞILIKLILIK İLKESİNİN ÖTESİNE GEÇECEĞİZ"

Mütekabiliyet esasına göre hareket edeceğiz. Aynı sayıda diplomatı sınırdışı edeceğiz ve St. Petersburg Başkonsolosluğu'nun faaliyet göstermesi anlaşmasından çekileceğiz'' diyen Lavrov, 'Batı'nın attığı adımlara aynıyla karşılık vermekle yetinmeyeceklerini, daha da fazlasını yapacaklarını' dile getirdi.

150'DEN FAZLA BATILI DİPLOMATA KAPI GÖZÜKTÜ

Lavrov, Rusya'nın misillemesinin Rus diplomatları sınırdışı kararı alan bütün ülkeleri etkileyeceğini belirtti. Bu da 150'den fazla Batılı diplomatın Rusya'dan sınırdışı edileceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.