1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya’da emekliler ayaklandı
Rusya’da emekliler ayaklandı

Rusya’da emekliler ayaklandı

Rusya'nın şehrinde binlerce emekli, emeklilik yaşının yükselmesini öngören yasa tasarısını protesto etmek için meydanlara indi. Olaylarda gözaltıların olduğu bilgisi geldi

A+A-

 

 

Rusya'da binlerce vatandaş emeklilik yaşını yükselten yasa tasarısını protesto etmek için sokaklara çıktı. Dün 80'den fazla kentte düzenlenen gösterilerde 839 kişi gözaltına alındı.
 
"Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu Rus muhalif Aleksey Navalnıy'nın çağrısıyla başta Moskova ve St. Petersburg’ta olmak üzere 80’den fazla şehirde binlerce kişi emeklilik yaşını yükselten yasal düzenlemeyi protesto etti.
 
Çoğunluğu lise çağındaki gençlerden oluşan protestocular Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı pankartlar taşıyıp sloganlar attı.

İnsan hakları örgütü OVD-Info, ülke genelindeki gösterilerde 839 kişinin polis tarafından gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında Navalnıy’ın en yakın çalışma arkadaşları da bulunuyor.
 
St. Petersburg'da 354 kişi ve Yekaterenburg’daki 129 kişi gösterilerde gözaltına alındılar. Moskova’da 39 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Tepki çeken yasa tasarısı emeklilik yaşını 2019’dan itibaren kademeli şekilde erkekler için 60'tan 65'e, kadınlar için 55'ten 63'e yükseltilmesini öngörüyor. Tasarı, temmuz ayında Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da kabul edilmişti.

Söz konusu tasarının Putin’in halk arasındaki popülaritesinin azalmasına neden olduğu belirtiliyor.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, emeklilik yaşlarının yükseltilmesini istiyor. Bu doğrultudaki adımın yıllardır ertelendiği dile getiren Putin, gecikme nedeniyle ülkede enflasyonun ve yoksulluğun arttığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.