1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya: Soçi müzakereleri yapıcı geçti
Rusya: Soçi müzakereleri yapıcı geçti

Rusya: Soçi müzakereleri yapıcı geçti

Rusya lideri Putin’in Suriye özel temsilcisi Aleksandır Lavrentiev, Suchi’de düzenlenen Suriye müzakerelerinin ilk günü yapıcı geçtiğini açıkladı.

A+A-

 

Rusya lideri Putin’in temsilcisi Lavrentiev Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Soçii müzakereleri yapıcı bir ortamda yürütüldüğünü, görüşmeler programa göre ve olumlu bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

 

Soçi müzakerelerinin detayını açıklamayan Rus diplomat, müzakerelerin sonuçları oturumun sonunda açıklanacağını belirtti.

Rus diplomat Lavrentiev ayrıca Suriye’de durum istikrarlı hale gelmeye başladığını, Suriyeli mülteciler de bir an önce ülkelerine geri dönmek istediklerini vurguladı.

Suriyeli mültecilerin geri dönüşü gönüllü bibr şekilde olması gerektiğini belirten Lavrentiev, bu duruma katkı sağlamak, başta Avrupa olmak üzere bu insanlara ev sahipliği yapan ülkelerin de lehine olduğunu ifade etti.

Astana sürecinin devamında Soçi’de düzenlenen Suriye müzakereleri Suriye’de barışa destek veren İran, Rusya ve Türkiye’nin katkıları ile Pazartesi günü başladı.

Amerika bu oturuma katılmayacağını açıkladı.

          

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.