1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya: Radyasyon 16 katına çıktı
Rusya: Radyasyon 16 katına çıktı

Rusya: Radyasyon 16 katına çıktı

Rusya'nın kuzeyinde bulunan Severodvinsk şehrinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen füze patlaması sonrası Rus yetkililer bölgedeki radyasyon seviyesinin 16 katına çıktığını açıkladı.

A+A-

 

Rusya Savunma Bakanlığı 7 Ağustos Perşembe günü füze motoru denemesi sırasında yaşanan kaza sonrası radyasyon seviyesinin normal olduğunu belirtmişti.

 

Rusya'nın devlet meteoroloji ajansı Rosgidromet salı günü yaptığı açıklamada Severodvinsk şehrinde radyasyon seviyesinin 4 ila 16 kat arttığını, bu seviyenin normalin üzerinde olduğu kaydedildi. Greenpeace ise radyasyon seviyesinin normalin 20 kat üzerinde olduğunu açıkladı.

Söz konusu olay sonrası Rusya Atom Enerjisi Kurumu Rosatom 5 görevlinin öldüğünü ve 3 personelin ise yaralandığını açıklarken, Rusya Savunma Bakanlığı, olay günü 2 uzmanın öldüğünü ve 6 görevlinin ise yaralandığını kaydetmişti.

Patlamaya sebep olan motorun Rus ordusu tarafından geliştirilen hipersonik gemisavar 'Zirkon' füzesine ait olduğu belirtiliyor.

Rusya'da patlamanın yaşandığı askeri üs 1954 yılında açıldı. Bu üste Rusya balistik füzeler ve donanmasına ait füzeleri test ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.