1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, DTÖ ve DSÖ'den çekiliyor
Rusya, DTÖ ve DSÖ'den çekiliyor

Rusya, DTÖ ve DSÖ'den çekiliyor

A+A-

Parlamento başkan yardımcısı Pyotr Tolstoy'a göre, Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, ülkenin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) çekilmesini görüşmeyi planlıyor.

Tolstoy salı günü yaptığı açıklamada , "Dışişleri Bakanlığı bu tür anlaşmaların bir listesini Devlet Dumasına gönderdi. Federasyon Konseyi [parlamentonun üst meclisi] ile birlikte bunları değerlendirmeyi ve daha sonra onlardan çekilmeyi teklif etmeyi planlıyoruz" dedi.

Başkan yardımcısı, "Rusya, Avrupa Konseyi'nden çekildi, şimdi bir sonraki adım, ülkemizle ilgili tüm yükümlülüklerini ihmal eden DTÖ ve DSÖ'den çekilmek" dedi.

Tolstoy, hükümetin Rusya'nın uluslararası yükümlülüklerini ve şu anda herhangi bir fayda sağlamayan ancak ülkeye doğrudan zarar veren anlaşmaları revize etmesinin beklendiğini de açıkladı.

Putin'den DTÖ talimatı

Nisan ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı devletler tarafından Rus şirketlerine getirilen "yasadışı" kısıtlamaların DTÖ kurallarına aykırı olduğunu söyleyerek, hükümete Rusya'nın örgütteki stratejisini 1 Haziran'a kadar güncellemesini istemişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.