1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Rus işgali, Kırım Tatarlarının sürülmesi demektir'
'Rus işgali, Kırım Tatarlarının sürülmesi demektir'

'Rus işgali, Kırım Tatarlarının sürülmesi demektir'

KTMM Başkanı Çubarov: Kırım’ın Rusya’ya bağlı kalması durumunda, Kırım yine Kırım Tatarlarından arındırılmış bir yer olacak

A+A-

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Kırım’ın birkaç yıl Rusya'nın elinde bulunmasının, Kırım Tatarlarının vatanlarından olması anlamına geldiğini belirtti.

Çubarov, bir Ukrayna haber sitesine yaptığı açıklamada, “Farklı rejimler altında Rusya’nın dahilinde yaşama ve Rusya ile etkileşim tecrübemiz var. Bu çok korkunç ve yüzyıllarca birikmiş bir tecrübe. Kırım’ın birkaç yıl Rusya’ya bağlı olması, bizim için Kırım Tatarlarının kendi topraklarından kovulması demek. Kırım yine Kırım Tatarlarından arındırılmış bir yer olacak." dedi.

Putin, Kırım’ın ilk ilhakından sonra ortaya çıkan sloganı gerçekleştirecek. O slogan şöyle idi: ‘Kırım Tatarlarından arındırılmış Kırım’ diyen  Çubarov, Stalin’in bu sloganı gerçekleştirdiğini ama onyıllar sonra Kırım Tatar halkının vatanlarına tekrar döndüğünü kaydetti.

Günümüzde yarımadada uygulanan rejimde Kırım Tatarlarının yaşayamayacağını anlatan Çubarov, “Bu rejim, Putin rejimi olduğundan değil. Bu rejim Rusya rejimi olduğundandır. Putin bu durumda ikincil etken. Rusya her zaman Kırım’a, köklü halkı yok etmek için geldi” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.