1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus askerinden Minbic'de ilk devriye
Rus askerinden Minbic'de ilk devriye

Rus askerinden Minbic'de ilk devriye

A+A-

Rusya Silahlı Kuvvetleri yetkilisi Safar Safarov, Rus askeri polisinin Minbic'de ilk kez devriye faaliyeti gerçekleştirdiğini açıkladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Safarov, Rus askeri polisinin ABD'nin çıkıp Suriye ordusunun kontrolü sağladığı Minbic'de ilk devriyesini gerçekleştirdiğini belirtti.

Minbic ve kırsalındaki devriye faaliyetinin üç saatten fazla sürdüğünü ifade eden Safarov, "Kendi sorumluluk alanımızı kontrol etmeye devam edeceğiz. Ana görevimiz, herhangi bir taraftan ateş açılması halinde halkın güvenliğini sağlamak. Bu bizim ilk görevimiz değil; burada 6 ayı aşkın bir süredir çalışıyoruz ve kimseyle sorun yaşamadık" dedi.

Safarov, "Rus bayrağı görüldüğünde, çatışmalar kendiliğinden duruyor. Türkler de Kürtler de bize zarar vermek istemiyor" diye ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı üzerine Rojava’daki ABD askerleri bulundukları bölgeden çekilmeye başlamıştı.

İlk etapta Rojava'nın Serêkaniyê ve Girê Spî'deki üslerini boşaltan ABD askerleri, dün de Minbic'deki görev bölgesinden ayrıldı.

ABD askerlerinin çekilmesi üzerine Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Şam yönetimiyle anlaşma yaptı. Anlaşma doğrultusunda rejime güçleri, Minbic ve diğer bölgelere yerleşmeye başladı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.