1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ruhani: Durum endişe verici
Ruhani: Durum endişe verici

Ruhani: Durum endişe verici

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, istatistiklere göre halkın yeni tip coronavirüs (Covid-19) kapsamında alınan önlemlere riayet etme oranının düştüğünü ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.

A+A-

 

IRNA'ya göre, başkent Tahran'daki Coronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısının ardından konuşan Ruhani, salgınla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ruhani, "Sağlık Bakanlığı tarafından endişe verici istatistikler açıklandı. Buna göre, ülkede halkın önlemlere riayet oranı geçen hafta yüzde 82'den yüzde 62'ye düştü ve bu durum bir hayli endişe verici" ifadelerini kullandı.

Halkın önlemlere riayet etmemesi ve uyarıları dikkate almaması durumunda büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaklarını vurgulayan Ruhani, istatistiklere göre önlemlere uyulmayan yerlerde sonraki haftalarda vaka ve ölüm sayılarında artış gözlendiğini kaydetti.

Daha önce salgını atlatmış kişilerin tekrar salgına yakalanabileceğini dile getiren Ruhani, halkın coronavirüs önlemleri ile yaşamaya alışması gerektiğini ve aşı bulun sa dahi yeni yaşam tarzını sürdürüp tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aşının etkisinin ne kadar olduğunu, kaç ay olumlu etki bıraktığını ve ne kadar bağışıklık oluşturduğunu bilmiyoruz. Aşı gelse bile, aynı şekilde maske kullanımı, sosyal mesafe, elleri yıkama, dezenfekte gibi tüm hijyen kurallarını devam ettirmeliyiz. Gerekli olmadıkça yolculuktan kaçınmalıyız. Aşı elimizde olsa bile, koşulları normalleştiremeyiz."

ÖLÜ SAYISI 24 BİNİ GEÇTİ

İran'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 166 artarak 24 bin 118 oldu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınında son 24 saatte 166 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 845 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 24 bin 118'e, vaka sayısının da 419 bin 43'e çıktığını kaydetti.

Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 893'ünün durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, iyileşenlerin sayısının da 357 bin 632'ye ulaştığı bilgisini verdi.

Lari, bugüne kadar ülkede 3 milyon 719 bin 210 kişiye test yapıldığını aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.