1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. RTÜK Başkanı TÜRKSAT’tan istifa etti
RTÜK Başkanı TÜRKSAT’tan istifa etti

RTÜK Başkanı TÜRKSAT’tan istifa etti

A+A-

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici'nin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamasıyla başlayan tartışmada RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin TÜRKSAT'tan istifa etti.

Ebubekir ŞahinTwitter hesabından yaptığı açıklamada TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Şahin, “Başkanlığını yaptığım RTÜK ve TÜRKSAT gibi iki güzide kurumumuzun haksız yere daha fazla yıpratılmaması için tamamen hukuki, vicdani ve ahlaki  sınırlar içerisinde görev aldığım TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılıyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Şahin'in açıklaması alıntılayarak Tweet atan Faruk Bildirici, "Ebubekir Şahin, Türksat yönetiminden istifa ettiğini açıklamış. Bu istifa benim haklılığımı kanıtladı. Baştan beri orada hukuksuz olduğunu söylemiştim. Mecbur kalınca istifa ederek hukuki sorumluluktan kurtulamayacak. Hak ve hukuk mücadelem sürecek. Hem de daha kararlı olarak...” açıklamasında bulundu.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı ise konuya ilişkin, “Bunca tartışma ve gerilimden sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bugün almış olduğu istifa kararı yerindedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.