1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Rojavalı öğrenci LGS sınavında Türkiye birincisi oldu
Rojavalı öğrenci LGS sınavında Türkiye birincisi oldu

Rojavalı öğrenci LGS sınavında Türkiye birincisi oldu

Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Ortaokulunda okuyan Rojavalı Dılyar Sefo, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran'da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu

A+A-

Kamışlolu Sefo ailesi Rojava’da yaşanan savaş nedeniyle 2015'te ailesiyle Siirt'in Kurtalan ilçesine yerleşti. Kurtalan’da terzilik yapan Şazber Sefo’nun oğlu Dılyar Sefo, 3. sınıftan itibaren eğitimine Siirt’te devam etti.

Kurtalan ilçesinde Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Ortaokulunda okuyan Dılyar Sefo, sistemli ve düzenli çalışması sayesinde LGS kapsamında 6 Haziran’da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan almanın sevincini yaşıyor.

Rûdaw’a konuşan Dılyar Sefo, başarısında ailesinin ve okulunun desteğinin etkili olduğunu söyledi.

Sefo, “Benim için ilk başta çok zahmetli oldu. Türkçe bilmiyordum, okulumuz bizim için kurslar düzenledi. Aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Dılyar Safo, 3 kardeş olduklarını, yaklaşık 6 yıl önce Kamışlo’dan Siirt’e geldiklerini söyledi.

Sınava sadece 8. sınıfta hazırlanmanın yeterli olmayacağını, düzenli bir çalışmanın olması gerektiğine dikkati çeken Sefo, “Her gün düzenli bir şekilde paragraf çözmeleri de gerekiyor. Matematik de çok önemlidir. Son iki yılda çok belirleyici oldu. Her gün düzenli çalışma ve en az 40-50 soru matematik çözmeleri gerekiyor. Son 1-2 ayda düzenli olarak deneme çözebilirler. Okulda yaklaşık 100 deneme çözdük” ifadelerini kullandı.

Baba Şazber Sefo da, Rojava’nın Kamışlo kentinden geldiklerini dile getirerek, "Buraya geldikten sonra oğlum düzenli çalışıyordu. Çalışmasına, emeğine göre derece yapmasını bekliyorduk. Çok mutlu olduk. Başarısında okulunun katkısı büyüktü” diye konuştu.

Okul idaresi ve öğretmenlerinin de oğluyla çok ilgilendiğini vurgulayan Sefo, destek veren herkese teşekkür etti.

6 Haziran'da yapılan Liseye Giriş Sınavı’nın sonuçları bugün “MEB.gov.tr” adresinden açıklandı. 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.