1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Roboskililere ‘katır’ benzetmesi yapan Özdil’in kaçak villası yıkılıyor
Roboskililere ‘katır’ benzetmesi yapan Özdil’in kaçak villası yıkılıyor

Roboskililere ‘katır’ benzetmesi yapan Özdil’in kaçak villası yıkılıyor

Roboskililerin öldürülmesini ‘Sayın kaçakçı’ yazısıyla savunan gazeteci Yılmaz Özdil’in kaçak villası yıkılıyor.

A+A-

 

Gazeteci Yılmaz Özdil'in Bodrum’un Bitez Mahallesi'nde bulunan milyon dolarlık villasının kaçak bölümlerinin yıkımı 2 gündür devam ediyor.

Bugün sabah saatlerinde yaklaşık 10 işçi Özdil’in villasına giderek yıkım işlemine devam etti. Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri gözetiminde yıkım dün ve bugün saat 17.00’a kadar sürdü. Eve giden 10 kişilik ekip dün pencere ve kapıları söküp jeneratör odasının yıkımına başlamıştı. Bugün ise işçiler jeneratör odasını ve bahçedeki bazı eklentileri yıkmaya devam etti.

Yılmaz Özdil, 6 Ocak 2012 tarihinde “Sayın kaçakçı” başlıklı köşe yazısında, “Kaçakçılık katır’dır. Yasak aşkın meyvesi. Kimin kimi, hangisinin hangisini becerdiğinin bi önemi yoktur... Neticede, devlet’le kaçakçı’nın çiftleşmesidir. Mazot zamlandıkça, sigara zamlandıkça, yani vergiye binildikçe, katır da kıymete biner, fiyatı yükselir. Şu anda ikinci el’i tiko para beş bin lira... Her defasında 140 litre mazot veya 400 paket sigara taşıyabilir. TÜİK’e göre, memlekette 50 bin katır var, 30 bini orda, hesap et. Entel barların romantik tayfası ‘50 liracık için canını tehlikeye atmak zorunda kalan masum köylü’ filan diyor ama... Haftada iki sefer yaptığında, ayda 15 bin lira kazanıyor o masum! Aslına bakarsanız, bizim entel’lerle katır’ların ortak özelliği var. İkisi de viski içiyor. Evet, viski içiriyorlar katır’lara...Sebebini herhalde veteriner hekimler daha iyi açıklar ama, enerji patlaması yapıyor. Yük kapasitesi, sürati artıyor. Nasıl olsa, viski de kaçak, sudan ucuz” ifadelerini kullanarak Roboski’de savaş uçakları tarafından öldürülen insanların acısını hafife alarak dalga geçmişti.

Geçimini sağlamak için sınır ticareti yapan küçük yaştaki çocukların vergi kaçırarak kaçakçılık yaptığını iddia eden Yılmaz Özdil’in kaçak villa yaptığı ortaya çıktı.

28 Eylül 2019 tarihinde "Pay hattı" başlıklı köşe yazısında ise, “Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı” ifadelerini kullanmıştı.

Yazdığı yazıyla çelişen Özdil'in, imar affına başvurduğu ortaya çıkmıştı. Ekipler tarafından Özdil’in evinin kaçak olan jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine yaptırdığı çelik iskeletlerin kaçak olduğu ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Yılmaz Özdil'in Bitez Mahallesi Aktur Sitesi'nde bulunan deniz manzaralı villasının bir bölümü kaçak çıkmıştı. Özdil'in 142,5 metrekare ofis olarak satın alığı yapıyı ek kaçak inşaatlarla 310 metrekarelik bir villaya çevirdiği anlaşılmış ve imar affına başvuran Yılmaz Özdil'in yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle villaya aldığı yapı kayıt belgesi de iptal edilmişti.

Villanın üzerine kayıtlı olduğu eşi Hülya Özdil hakkında da Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Hülya Özdil’in üzerine kayıtlı villadaki kaçak yapılar 2018 yılında imar affına başvurularak yasallaştırılmak istenmişti. Hülya Özdil'in imar affına başvurduğu sırada yapının ticari alanda kaldığını bildirmediği de yapılan incelemeler sonucu gün yüzüne çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.