1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Roboskili aileler AYM'ye başvurdu
Roboskili aileler AYM'ye başvurdu

Roboskili aileler AYM'ye başvurdu

A+A-

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyüne 10 yıl önce TSK tarafından düzenlenen bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri bir kez daha Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen bombardımanda yakınlarını kaybedenlerin hukuk mücadelesi sürüyor. Roboskili aileler haklarının korunması için yeniden Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Uludere ilçesine bağlı köyde 10 yıl önce düzenlediği bombardıman sonucu 19'u çocuk 34 kişi hayatını kaybetmişti. Faillerin bulunamadığı olayla ilgili olarak, o tarihten bu yana hukuk mücadelesi de sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmaya yaklaşık bir buçuk yılsonunda görevsizlik kararı verildi. Dosya askeri savcılığa gönderildi ve oradan 2014 yılında takipsizlik kararı çıktı. Avukatları itirazı ise kabul edilmedi.

Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvuru reddedilince, yakınlarını kaybedenler 2016'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Ancak mahkeme, "eksik belgeler nedeniyle" başvuruyu geri çevirdi. Bugün ise yargı sürecinin yeniden başlaması için bir kez daha Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.