1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Roboski'de gözaltına alınanlardan 2'si savcılığa sevk edildi
Roboski'de gözaltına alınanlardan 2'si savcılığa sevk edildi

Roboski'de gözaltına alınanlardan 2'si savcılığa sevk edildi

Roboski köyüne askerler tarafından yapılan baskında gözaltına alınan 7 kişiden Hikmet Alma ve Yılmaz Enç, Uludere Cumhuriyet Savcılığı\'na sevk edildi.

A+A-
 Roboski köyüne askerler tarafından yapılan baskında gözaltına alınan 7 kişiden Hikmet Alma ve Yılmaz Enç, Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Adliye önünde toplanan gözaltına alınanların yakınlarına polis müdahale etti. Hikmet Alma'nın annesi Azime Alma, "Birini öldürdünüz, birini de içeri aldınız, bize yapılan reva mı?" diye tepki gösterdi. 
 
TSK'ya ait uçakların bombardımanı sonucu 28 Aralık 2011'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla hatırlanan Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyüne sabah erken saatlerde yapılan baskınla gözaltına alınan 7 kişiden Hikmet Alma ile Yılmaz Enc Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.. 
 
Aileler ile polisler arasında gerginlik
 
Çok sayıda yurttaş adliye önünde bir araya geldi. İlçede, polisler TOMA ve zırhlı araçlarla Adliye etrafı ablukaya aldı. Yakınlarını bekleyen Roboskili aileler ile polisler arasında kısa gerginlik yaşandı. Polislerin aileleri uzaklaştırmak istemesine karşı çıkan gözaltına alınan Hikmet Alma'nın babası Sedik Alma, "İntikam peşinde değiliz, adalet ararken bizi içeri alıyorsunuz, bu yaşanan olayda 3 bin kişi vardı neden sadece katledilenlerin ailelerini alıyorsunuz, bundan biz kötü niyet görüyoruz" şeklinde tepki gösterdi. Annesi Azime Alma ise, "Birini öldürdünüz, birini de içeri aldınız, bu bize yapılan reva mı?" diye tepki gösterdi. 
 
'Sizin Allahınız yok mu?'
 
Yaşamını yitiren Şervan Encü'nün annesi Leyla Encu, "Sizin Allahınız ve peygamberiniz yok, bizleri öldürdünüz yetmedi şimdi de içeri alıyorsunuz, buda yetmedi fotoğraflarını da kırıp üzerine basıyorsunuz, Allahınızdan bulun. Sizin önünüzde eğilmeyeceğiz, sizden korkmayacağız, öldürseniz de tutuklarsanız da korkmayacağız" diye beddua okudu. Adliye önünde toplanan yurttaşlarda protestolarla polise tepki gösterdi. 
 
Alınan bilgilere göre, 7 kişi "Yağmalama", "Kamu malına zarar vermek", "Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet Etmek", "Kamu görevlisini yaralamak" iddialarıyla suçlanıyor.

diha

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.