1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rejim yine Duma'yı vurdu
Rejim yine Duma'yı vurdu

Rejim yine Duma'yı vurdu

Suriye ordusunun savaş uçakları, muhaliflerin kontrolündeki Duma'da pazar yerini bir ayda üçüncü kez vurdu. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 50 sivil öldü, 100'e yakın da yaralı var.

A+A-

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağı, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da pazar yerini vakum bombasıyla vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 50 kişi öldü, yaklaşık 100 kişi de yaralandı.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Duma’daki sahra hastanesi yetkilileri, yaralılar arasında kadın ve çocuklar olduğunu, birçoğunun durumunun ciddi olduğunu söyledi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bu ay üçüncü saldırı

Rejime ait savaş uçaklarının, Ağustos ayının ilk haftasında aynı bölgede düzenlediği saldırıda 60 kişi ölmüş, en az 200 kişi de yaralanmıştı. 16 Ağustos’taki saldırıda ise 67 sivil hayatını kaybetmişti.

Rejim güçleri, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

Bölgenin abluka altında olması nedeniyle halk temel gıda malzemelerine ulaşamıyor. Elektrik ve suyun verilmediği bölgede halk, içme suyu ihtiyacını kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.