1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Rebvar Talabani: Bağdat, Kerkük’te Baas rejiminin siyasetini uyguluyor
Rebvar Talabani: Bağdat, Kerkük’te Baas rejiminin siyasetini uyguluyor

Rebvar Talabani: Bağdat, Kerkük’te Baas rejiminin siyasetini uyguluyor

A+A-

 

 

 

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebvar Talabani, Kürdistan idaresi dışında olan tartışmalı Kürdistani bölgelerde güvensiz ve yasal olmayan bir durumun yaşandığını ve Federal Mahkemeye Irak hükümeti hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

 

 

Başkent Erbil'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebvar Talabani, "16 Ekim olaylarından önce Kerkük güvenlik açısından huzurlu bir kentti. Fakat Kerkük’e yapılan saldırıyla birlikte Kerkük’ün güvenliği bozuldu” dedi.

ABD'nin DAİŞ ile mücadele için Irak’a verdiği ağır silahların Kürdistan halkına karşı kullanıldığını belirten Rebvar Talabani sözlerine şöyle devam etti: "ABD Kongresinden ve AB’den Bağdat’ın bu yaptığını gözden geçirmesini talep ediyoruz. Bağdat, Kerkük’te Baas rejiminin siyasetini uyguluyor. Federal Mahkemeye Irak hükümetinin anayasayı çiğnediği suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduk. Kerkük’ün durumunun normale döndürülmesi ve Kerkük İl Meclisi toplantısının olması için 2 defa talepte bulunduk.

Fakat Irak hükümeti Kerkük'te durumu normale döndürmedi. Irak hükümeti Kerkük İl Meclisi'nin çalışmalarının önünde engel oluşturuyor. Irak Federal Mahkemesine başvuruda bulunduk. Irak hükümeti siyasi bir sorun için askeri güç kullanarak anayasanın 9 maddesini ihlal etti ve 140. maddeyi uygulamadı. Aynı zamanda Kerkük’te durum normale dönünceye kadar, bu güvensiz ve huzursuz ortamda Kerkük’te seçimlerin yapılmamasını talep ettik."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.