1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. "Ramallah Hükümeti Gazze'deki Hastanelerin İhtiyacının Sadece %8'ini Karşıladı"
"Ramallah Hükümeti Gazze'deki Hastanelerin İhtiyacının Sadece %8'ini Karşıladı"

"Ramallah Hükümeti Gazze'deki Hastanelerin İhtiyacının Sadece %8'ini Karşıladı"

2019 yılı içinde Ramallah hükümetinin depolarından Gazze'deki hastanelerin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının sadece 3 milyon 200 bin dolarlık kısmını karşıladığını, bu hastanelerin toplam ihtiyaçlarının ise 40 milyon milyon dolar olduğu açıklandı. 

A+A-

 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın dün (10 Aralık Salı) akşam yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan yazılı açıklamada 2019 yılı içinde temin edilen sağlık malzemelerinin ve ilaçların toplam ihtiyacın sadece %8'ini karşıladığına, bunun ise yıllık oranların en düşüğü olduğuna dikkat çekildi. 

 

Açıklamada Ramallah hükümetinin Gazze ahalisini cezalandırmak için son iki yılda bu bölgeye yaptığı katkıları son derece kıstığına özellikle de sağlık hizmetlerindeki katkılarını aşırı derecede azalttığına dikkat çekildi. 

13 yıldan beri abluka altında tutulan Gazze bölgesi özellikle sağlık alanında büyük sıkıntılar çekiyor. İlaç ve tıbbi malzeme temin etmesi engellendiği gibi Ramallah hükümeti tarafından da ihtiyacın çok az bir kısmı karşılanıyor. 

Ramallah hükümeti Gazze'ye hastane yapılmasını veya yapılan hastanelerin açılmasını da engelliyor. Mahmud Abbas geçtiğimiz Cuma akşamı yaptığı bir açıklamada Gazze'ye Amerika'daki bir sivil yardım kuruluşunun kurmak istediği Amerikan Sahra Hastanesi'ne izin vermeyeceklerini belirtmişti. Başbakan Muhammed İştiyye ise daha sonra yaptığı açıklamada Amerikan Sahra Hastanesi'ne karşılık Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin açılmasına imkan tanıyacaklarını söyleyerek bu konudaki tutumlarına izah bulmaya çalıştı. Ancak onun yaptığı açıklama da normalde 2017'de yapılıp teslim edilen Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin açılmasının şimdiye kadar sürekli ertelenmesinin Ramallah hükümetinin tutumundan kaynaklandığını ortaya koyuyordu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.