1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PYD AÇIKLADI - 50 ton silahla ne yapılacak?
PYD AÇIKLADI - 50 ton silahla ne yapılacak?

PYD AÇIKLADI - 50 ton silahla ne yapılacak?

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, ABD’nin Rakka operasyonu için Suriye Demokratik Güçleri'ne 50 ton silah yardımı yaptığını söyledi.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanlığı dün ABD ve Rusya büyükelçilerini çağırarak Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) yapılan silah yardımından rahatsız olduğunu açıklamıştı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ayrıca, "PYD'ye yapılan silah yardımı, herhangi bir şekilde Türkiye'ye yönelik tehdit halini alırsa ve PYD de PKK gibi sızmalarla veya silah aktarımıyla Türkiye'ye zarar vermeye başlarsa hiç tereddüt etmeyiz, PYD'yi vururuz" demişti.

 

Konuyla ilgili DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Salih Müslim, ABD'nin 50 tonluk silah ve mühimmat yardımı yaptığını doğruladı.

 

Müslim, yardımın içinde PYD’nin de olduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne yapıldığını vurgulayarak, şöyle dedi:

 

 "Daha önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte hareket eden Ceyş el Suvar (Devrimciler Ordusu), Burkan El Fırat, El Sanadid gibi güçler, YPG ile bir şemsiye altında birleşti. Bunun adına da Suriye Demokratik Güçleri denildi. Bunlar şimdi Rakka için hazırlık yapıyor. Silah yardımı da bunlara yapıldı."

 

Müslim, Türkiye sınırındaki Cerablus'a yönelik bir harekâtınsa şimdilik gündemde olmadığını vurguladı.

 

"Davutoğlu'nun rahatsız olması son derece yersizdir" diyen Salih Müslim, şöyle devam etti:

 

“IŞİD karşı uluslararası bir koalisyon vardır. Bu koalisyonun içinde Türkiye'nin de olması gerekiyor. Her nedense bilmiyorum, nerede DAEŞ'e bir operasyon yapılacak olsa Türkiye bundan rahatsızlık duyuyor. Türkiye'nin bundan rahatsız olmaması gerekir."

 

"Rakka'nın IŞİD'den kurtarılması halinde Rojava'nın bir parçası mı olacak?" sorusuna ise Salih Müslim, şu yanıtı verdi:

 

"Hayır, Rakka'nın Rojava ile bir ilişkisi yok. Diğer bölgeler gibi kurtarılmış bir bölge sayılacak. Rakka zaten Rojava'ya tabi değildir, kendi başına bir ildir. Ağırlığı da Araplardan oluşuyor, çoğunluğunda Kürt yoktur. Zaten oranın kurtarılması da en fazla Arap güçlerine dayanacaktır. Kürtler de yardım ederler."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.