1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PYD: ABD demokratik bir sistem kurulana kadar Suriye’de kalmalı
PYD: ABD demokratik bir sistem kurulana kadar Suriye’de kalmalı

PYD: ABD demokratik bir sistem kurulana kadar Suriye’de kalmalı

PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Konseyi (DSK), Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesinin ardından ABD'nin bölgede uzun süre kalması gerektiğini söyledi.

A+A-

Diken'de yer alan habere göre, Associated Press'e konuşan konsey eş başkanı İlham Ahmed, IŞİD sonrasında Rakka'nın yönetilmesi ve yeniden inşası için ABD'nin uzun vadeli siyasi ve finansal desteğine ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

ABD'nin rolünün Rakka'nın temizlenmesiyle sınırlı kalmaması gerektiğini ve garantör rolü oynaması gerektiğini dile getiren Ahmed, "Eğer Amerikalılar bu bölgelerin ve kendi ülkelerinin güvenliğini sağlamak istiyorlarsa, demokratik bir sistem kurulana kadar Suriye'de kalmaya devam etmeliler" diye konuştu.

'KÜRTLER BUNDAN BÖYLE GÖZARDI EDİLEMEZ'

Radikal güçlerin tekrar güç kazanmaması için Suriye'de demokratik bir sistem kurulmasında ABD'nin rolüne dikkat çeken Ahmed, Kürtlerin Suriye'nin geleceği için yapılacak müzakerelerde bundan böyle gözardı edilemeyeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.