1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PYD : ABD askerleri kalmalı
PYD : ABD askerleri kalmalı

PYD : ABD askerleri kalmalı

A+A-

 

 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Şahoz Hasan, “Türkiye ve İran'ın müdahalesi sürdükçe ABD askeri Suriye'de olmalı” dedi.

 

Şahoz Hasan, ABD yönetiminin, IŞİD’in elindeki toprakların geri alınmasından sonra da Suriye’de askerini faaliyetlerini sürdürme önerisini desteklediklerini söyledi.

Reuters'a konuşan PYD Eşbaşkanı Şahoz Hasan, şunları kaydetti:

“Suriye krizinde siyasi bir çözüm sağlanmadığı, Türkiye ve İran'ın müdahalelerinin devam ettiği ve Suriye içinde El Kaide bağlantılı grupların varlığı sürdüğü müddetçe, koalisyonun da operasyonlarına devam etmesinin daha iyi olacağını düşünüyoruz.”

PYD’nin silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG), ABD'nin IŞİD'le mücadelede sahadaki en önemli ortakları arasında yer alıyor.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, IŞİD'in elindeki toprakları kaybetmesinin ardından da Suriye'de ABD askerlerinin daha uzun vadeli kalabileceğini söylemişti.

Mattis ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen barış görüşmeleri olduğunu anımsatarak, "Cenevre süreci ivme kazanmadan kalkıp gidemeyiz" dedi.

Suriye hükümeti ise dün yaptığı açıklamada, ABD'yi "bahane üretmekle" suçladı.

 

 

              rudaw

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.