1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin'den müzakerelere ilişkin yeni açıklama
Putin'den müzakerelere ilişkin yeni açıklama

Putin'den müzakerelere ilişkin yeni açıklama

A+A-

 Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı yeni açıklamayla normalleştirme çağrısında bulundu. Putin, komşu ülkelere tansiyonu daha da yükseltmekten kaçınmalarını ve Rusya ile ilişkileri kötüleştirmemelerini söyledi. Putin, Almanya Başbakanı Scholz’a Rusya ile Ukrayna arasında hafta sonu üçüncü tur müzakere görüşmelerinin yapılacağının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın Ukrayna'ya asker göndermesinden dokuz gün sonra, komşu ülkelere çağrıda bulundu.

Putin, ülkeleri gerilimi artırmamaya çağırırken, "Komşularımıza yönelik kötü bir niyet yok. Ayrıca onlara durumu daha da büyütmemelerini, herhangi bir kısıtlama getirmemelerini tavsiye ediyorum. Tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz ve yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Hafta sonu üçüncü tur görüşmeler öngörülüyor

Putin, Almanya Başbakanı Scholz’a Rusya ile Ukrayna arasında hafta sonu üçüncü tur barış görüşmelerinin yapılacağının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Televizyonda yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı, "Biz burada ilişkilerimizi ağırlaştırmaya veya kötüleştirmeye gerek görmüyoruz" diye konuştu

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.