1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin: Kürdistan halkını destekliyorum
Putin: Kürdistan halkını destekliyorum

Putin: Kürdistan halkını destekliyorum

A+A-

 

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Başbakan Barzani ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Kürdistan halkını destekliyorum” dediğini belirtti.

 

 

Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi’nin resmi daveti üzerine Moskova’da bulunan Başbakan Neçirvan Barzani, Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Rûdaw muhabiri Kamiz Şedadi’nin sorularını yanıtlayan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların ele alındığını belirtti.

Dizayi, her iki liderin Kürdistan ile Rusya arasındaki tarihi dostluk ilişkilerin önemine vurgu yaparak bu ilişkilerin gelecekte de siyasal, toplumsal ve ekonomik alanda sürdürülmesi gerektiğine dikkat çektiğini dile getirdi.

Sefin Dizayi, “Sayın Putin Kürdistan halkını desteklediğini ifade etti. Ayrıca Rusya ile Kürdistan Bölgesi hükümetleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini desteklediğini söyledi” dedi.

“Geçen yılın sonunda gelişen olaylar nedeniyle bazı ülkelerin Kürdistan Bölgesi’ne karşı sert bir dil kullandığını gördük. Ancak Rusya duruma böyle yaklaşmadı, daha ılımlı davrandı. Biz bu tavrı takdir ediyoruz” diyen Dizayi, Kürdistan Bölgesi üzerinde uygulanan ambargonun hükümetin itinalı diplomasi çalışmalarıyla ortadan kaldırıldığını belirtti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.