1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Poroşenko, sıkıyönetimin sona erdiğini açıkladı
Poroşenko, sıkıyönetimin sona erdiğini açıkladı

Poroşenko, sıkıyönetimin sona erdiğini açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Kerç Boğazı'ndaki gerginliğin ardından ülkenin 10 bölgesinde ilan edilen sıkıyönetimin sona erdiği açıklaması yaptı.

A+A-

Kiev'deki Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi toplantısında konuşan Poroşenko "Bugün, saat 14:00'da sıkıyönetim sona eriyor. Bu benim esas kararım" dedi.

 

Poroşenko, 31 Mart 2019'daki seçimler olmasa Yüksek Rada'dan ‘Rusya tehdidi' nedeniyle sıkıyönetimin uzatılmasını talep etmiş olabileceğini söyledi.

‘SEÇİMLER OLMASA UZATIRDIM'

Poroşenko "Rusya tehdidi ortadan kalmadı, seçimler olmasa Yüksek Rada'dan sıkıyönetimin uzatılmasını isterdim" dedi.

Poroşenko sıkıyönetimin sıradan vatandaşların yaşamlarını etkilemediğini ve ekonomide olumsuz sonuçlara yol açmadığını ileri sürdü.

Kerç Boğazı'nda Rusya sınırını ihlal eden Ukrayna gemilerine Rus sınır güvenlik güçleri tarafından el koyulmuştu.

 

Poroşenko 26 Kasım'da saat 14:00'da Ukrayna'nın 10 bölgesi (Vinnitsa, Lugansk, Nikolayev, Odessa, Sumsk, Harkov, Çernigovsk, Donetsk, Zaporijya, Herson) ve Azak-Kerç sularında sıkıyönetim ilan edilmiş, karar 28 Kasım'da yürürlüğe girmişti. Ukrayna daha sonra sınır kontrollerini arttırdıklarını ve 16-60 yaşındaki Rus erkeklerin girişini yasaklamıştı.

Raiting Group isimli sitede gerçekleştirilen anket Ukraynalıların yüzde 60'ına yakınının sıkıyönetimi desteklemediğini ve kararın Poroşenko'nun seçimleri erteleme çabasıyla bağlantılı olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.