1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Polis ilk kez birini öldürdü!
Polis ilk kez birini öldürdü!

Polis ilk kez birini öldürdü!

Suç oranının çok az olduğu 323 bin nüfuslu İzlanda\'da polis, \'bir ilke imza attı\' ve ilk kez bir kişiyi öldürdü.

A+A-

Polis, başkent Reykjavik'teki evinden av tüfeğiyle rastgele ateş açan 59 yaşındaki kişiyi yakalamaya yönelik operasyon başlattı. Binayı boşalttıktan sonra polis silahlı kişiyle temasa geçmeye çalıştı, daha sonra pencerelerden göz yaşartıcı gaz attı ancak amacına ulaşamadı. Özel ekiplerin daireye girmesinden sonra, silahlı kişi ateş açmaya başladı, bir polis kaskından, diğeri çelik yeleğinden vuruldu.

POLİS 'BENZERSİZ OLAYDAN' ÜZGÜN

Polisin ateş açması sonucu yaralanan silahlı kişi kaldırıldığıhastanede yaşamını yitirdi. Emniyet Genel Müdürü Haraldur Johannessen, basın toplantısında, bu "benzersiz olaydan" polisin üzüntü duyduğunu belirterek ölen kişinin ailesine başsağlığı diledi. Öldürülen kişinin ateş açma nedenini, alkol ya da uyuşturucunun etkisi altında olup olmadığını belirlemek üzeresoruşturma başlatıldı. İzlanda'da birçok kişi av tüfeği bulunduruyor ancak cinayetlerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor.

600 POLİSTEN ÇOK AZININ SİLAHI VAR

Ülkede görev yapan 600 polisten çok azı silah taşıyor. ABD'nin Reykjavik Büyükelçiliğiningüvenlik konusundaki son yıllık raporu, İzlanda'da suç oranının gelişmiş birçok ülkedekinden daha düşük olduğunu, bunun, yaşam kalitesinin yüksekliği, az nüfus ve güvenlik güçlerinin iyieğitim almasından kaynaklandığı vurgulanmıştı. Raporda, nispeten önemsiz olaylara karışanların çoğunun gençler ya da uyuşturucu bağımlıları olduğu belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.