1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PKK'den HDP'ye ağır suçlama!
PKK'den HDP'ye ağır suçlama!

PKK'den HDP'ye ağır suçlama!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'amasız silah bırakın' çağrısına PKK'den doğrudan yanıt geldi: "Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu?"

A+A-

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISINA YANIT

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Kalkan, partilere yönelik eleştiriler getirerek, "Bazı siyasetçiler bize çağrı yapıyor, 'kayıtsız şartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun' diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu?" dedi.


'HDP YETERİNCE BAŞARILI OLAMADI'

Kalkan, "HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. Başkalarına çağrı yapıyorlar, ama kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar! Biraz gerçekçi olmaları lazım. Halkların, Kürt halkının temsilciliğini iyi yapmaları gerekli" diye konuştu
Kalkan, PKK'ya da çağrıda bulundu ve, "Operasyona çıkmayan, vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar" dedi.



PKK'LILARA ÇAĞRI: OPERASYONA ÇIKMAYAN ASKERE SALDIRI YAPMAYIN

Duran Kalkan PKK'ya da, "HPG-YJA star güçlerine şu çağrıyı yapıyorum. Kesinlikle operasyona çıkmayan, gerillaya ve halka saldırmayan, siyasi yönetimle ilgilenmeyen, vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar. Bu bizim görüşümüze uygun değildir. Bu savaşa katılmayanlara karşı eylem yapılmamalıdır. Sivil halka kesinlikle zarar verici hiçbir uygulamada herhangi bir gerilla gücü bulunmamalıdır. Yapanlar olursa biz bunu suç sayarız ve yargılarız" diyerek seslendi.


'SİYASET KURUMU İFLAS ETMİŞTİR'

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "PKK amasız silah bırakmalı" sözlerine de cevap veren Kalkan HDP'ye de CHP'ye eleştirilerde bulundu. Kalkan, "Diyelim, biz halklar olarak, Türkiye toplumu olarak temsilcilerimizi seçtik ve Ankara'ya gönderdik ki, sorunları çözsün diye. Gelinen nokta nedir, 'Biz yapamıyoruz, yeni meclis seçilecek.' Hiç kimse sorumluluk üstlenmedi, bu 550 kişi yapamadı, yeni bir 550 kişi mi gelecek? Belki hepsi yeniden gelecek. O zaman nasıl yapacaklar. Bunun hiçbir inandırıcılığı yoktur. Ortaya çıkan sonuç şudur, siyaset kurumu iflas etmiştir. Bu Meclis bir hükümet bile kuramadı. 7 Haziran'da seçilenler tarihi vebal altındalar. Halkın iradesi diye gösterilen meclisi iflasa götürdüler. Bu meclis sorun çözemez, hükümet kuramaz, ama sadece PKK'ya karşı savaş kararı alır. PKK'ya karşı savaş tezkeresini sundular, 7 Haziran'da seçilen meclis sadece bu kararı alacak.


'BİZE ÇAĞRI YAPIYORLAR! SİZ NE YAPTINIZ Kİ BİZE ÇAĞRI YAPIYORSUNUZ'

Buna rağmen bazı siyasetçiler bize çağrı yapıyor, "kayıtsız şartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun" diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu? Demokratik çözüm iradesini PKK tanımadı mı? Tam tersine biz hareket olarak yalvar yakar ettik, herkesi buna yönlendirmeye çalıştık. Önder Apo ve halk üzerindeki baskıya rağmen, seçimlerdeki hileye rağmen yine de bunda ısrar ettik ki, bunlar Türkiye toplumunun yararınadır. Şimdi, 'yeni seçim olacak, o seçimden yeni irade çıkacak' deniliyor. Peki 7 Haziran'daki seçim değil miydi? Niye o iradeye saygı duyulmadı? Niye o irade işletilmedi? Yeni iradeye saygı duyulacağı, onun işletileceğini kim biliyor?" dedi.


'HDP VE CHP ZAYIF KALDI'

CHP'ye yönelik de eleştirilerde bulunan Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü; "Şimdi "yeni bir seçim gelecek ve seçim bize çare olacak" deniliyor. 7 Haziran seçimi niye çare olmadı da 1 Kasım'daki seçim çare olacak? Bu bakımdan da bütün partiler ve milletvekilleri vebal altındadır. Özellikle HDP ve CHP'ye de şunu söylemek isterim: Zayıf kaldılar. AKP'nin, Tayyip Erdoğan ve MHP'nin kaos ve savaş politikalarını alt edemediler. Tutarlı, hızlı, iradeli, iddialı bir demokrasi programıyla öne çıkıp onların kaos ve savaş politikalarını geri itecek, süreci demokrasi temelinde yönlendirecek bir etkinlik gösteremediler. Siyasette yaratıcı ve başarılı olamadılar. Sonuçta siyaset kurumu çözüm aracı olmaktan çıktı. MHP darbe arıyor, Tayyip Erdoğan 'ben zaten siyasi sistemi değiştirdim' diyor. Bunlara bir şey denmiyor, çaresiz kaldığı için Kürtler de özyönetim ilan ettiler, 'Madem ki Ankara'daki meclis sorunlarımızı çözmüyor, gönderdiğimiz vekilleri yok sayıyorlar, görüşme bile yapmıyorlar, Türkiye'den bile saymıyorlar, o halde biz de kendi sorunlarımızı çözecek, kendi meclislerimizi oluştururuz. Özyönetimlerimizi çıkartır ve kendi sorunlarımızı çözeriz' dediler. Buna karşı 'vay siz misiniz böyle yapan' deyip devlet, iktidar, herkes Kürtlere saldırtılıyor. Niye Tayyip Erdoğan'a kimse saldırmıyor? MHP darbe çağrısı yapıyor, üzerine kimse gitmiyor? Ama demokrasiyi geliştirmek için Kürt halkı, demokratik güçler insanlığın günümüz dünyasında kabul ettiği demokratik özyönetim adımları atınca en ağır suçlu sayılıyor, 'vurun kafasına' deniliyor."



'HDP NEYİ BAŞARDI Kİ ÇAĞRI YAPIYOR?'

Özellikle HDP'ye yönelik sert sözlerini sürdüren Kalkan, "HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. Başkalarına çağrı yapıyorlar, ama kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar! Biraz gerçekçi olmaları lazım. Halkların, Kürt halkının temsilciliğini iyi yapmaları gerekli. Meclisi niye işletemediler? Bunun üzerinde yoğunlaşmalılar. En azından şimdi Kürdistan'daki gelişmeleri Türkiye toplumuna, dünya kamuoyuna daha iyi anlatabilmeliler. Kendi işleriyle, meclis işleriyle uğraşsalardı ve çözüm getirselerdi, savaş yerine demokratik siyaset temelinde olurdu. Bu temelde çalışmalarında ısrar etmeliler. Merkezi siyaseti faşist, milliyetçi düşüncelerden kurtararak demokratik temelde işletmek için çaba harcamalılar" dedi.

(Milliyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.